O domu


Dom smo ljudje

Dijaški dom Poljane je prostor ustvarjalnega učenja in prijetnega bivanja za okoli 180 dijakov in študentov. Lokacija dijaškega doma Poljane na Potočnikovi ulici 3 je miren prostor v osrčju Ljubljane, kjer si na zelenici pod drevesi lahko oddahnete od okoliškega mestnega vrveža, se družite z vrstniki ter se v miru spodbudnega učnega okolja posvetite učenju in rekreaciji.

 

V bližini doma je paleta srednjih šol in fakultet. Zato ni presenetljivo, da pri nas bivajo dijakinje in študentke številnih ljubljanskih izobraževalnih ustanov.

 

Dijaški dom Poljane sodi med manjše dijaške domove, saj je omejen na eno zgradbo. To danost jemljemo kot našo veliko prednost, saj se dijaki in študenti kot tudi zaposleni med sabo dobro poznamo. To nas zavezuje k vzdrževanju dobrega vzdušja, sodelovanju in ustvarjanju pozitivne učne klime, kar je pogoj za sproščeno bivanje in ustvarjalno učenje.

 

Na koncu, pa ne najmanj pomembno, je Dijaški dom Poljane tudi stičišče mladih - tako dijakov kot študentov. Vsakodnevno se nam na kosilu v naši jedilnici pridružijo še številni študenti okoliških fakultet in študentskih domov, ki se pustijo razvajati kreacijam naših kuharjev
Pedagoški team

Pedagoški team

Pedagoški delavci dijaškega doma Poljane v šolskem letu 2019/20
Kako postaneš naš dijak?

Kako postaneš naš dijak?

Kaj moram storiti, da se lahko vpišem v Dijaški dom Poljane?
KONTAKTI IN GOVORILNE URE

KONTAKTI IN GOVORILNE URE

Vsi kontakti na enem mestu
Zgodba Dijaškega doma Poljane

Zgodba Dijaškega doma Poljane

Zgodovinski razvoj Dijaškega doma Poljane
Katalog informacij

Katalog informacij

Katalog informacij javnega značaja
Dokumenti

Dokumenti

Objavljamo dokumente v povezavi z bivanjem v dijaškem domu
Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.