OSTANIMO ZDRAVI


Ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa

 

Spoštovani starši in dragi dijaki!


Vsak dan smo seznanjeni z novimi okužbami, ki jih povzroča gripa in  koronavirus, ki je tako rekoč že pred našimi vrati. Čeprav ni nobenega izrednega preplaha, vseeno iskreno naprošamo vse dijake in starše oz. skrbnike, da v primeru kakršnihkoli viroznih obolenj ostanejo dijaki doma in s tem poskrbijo za lastno zdravje in zdravje drugih.


Hkrati naprošamo vse dijake Dijaškega doma Poljane, da ob pojavu kakršnekoli viroze (gripa; kašljanje, povišana tel. temperatura, slabo počutje itd.) to takoj, in ne čez eno ali dve uri, sporočijo vzgojiteljici v domu.


Dijake,  ki bodo kazali znake okužbe s koronavirusom bomo izolirali od ostalih dijakov dokler starši ne pridejo ponj. Prihod staršev pričakujemo v dnevu izbruha bolezni pri dijaku.

 

Če dijaki zbolijo za koronavirusom, je o tem potrebno obvestiti dijaški dom.V dijaškem domu smo že ob pojavu sezonske gripe uvedli naslednje ukrepe:


1.    Vzgojitelji opozarjajo dijake na sledeče aktivnosti, ki zmanjšujejo možnosti za prenos virusov:
⦁    Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
⦁    Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
⦁    V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
⦁    Upoštevamo pravila higiene kašlja (ne kašljamo v dlani rok! Usta si pri kašljanju vedno pokrijemo!).
⦁    Redno si umivamo roke z milom in vodo.
⦁   V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi.
⦁    Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.


2.    Po domu so nameščeni opozorilni plakati glede higiene kašlja in pravilnega umivanja rok.


3.    Čistilke redno uporabljajo razkužila pri čiščenju skupnih prostorov.


4.    Po odhodu obolelega dijaka lahko  sostanovalci pri vzgojitelju dobijo  razkužilo s katerim razkužijo sobne površine.


5.    V avli in jedilnici so na voljo sredstva za razkuževanje rok.


6.    Kupili smo večjo količino zaščitnih mask za primer poslabšanja situacije.Poskrbimo tudi za gibanje na svežem zraku, za prehrano, ki krepi obrambni mehanizem, za zadostno količino tekočine in za kakovostno spanje in počitek.Ravnateljica Dijaškega doma Poljane,
Branka Langerholc, mag.


Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.