INTERESNE DEJAVNOSTI


Za dijake

 

Vsako leto organiziramo vrsto dejavnosti za dijake glede na njihov interes, ki se z leti spreminja. V zadnjih letih smo organizirali: jogo, vadbo s TRX trakovi, boot camp vadbo, tek, smučarski športni dan, tečaj samoobrambe, košarko, nogomet

Poleg spodaj naštetih interesnih dejavnosti bomo organizirali tudi naslednje dogodke: kros, pohode na okoliške griče, šahovski izziv, ter predavanja in delavnice: Varnost pred pastmi interneta, Tehnike učenja, Krepitev samopodobe, delavnice ročnih spretnosti, delavnice za sprostitev.
 

V letošnjem šolske letu izvajamo naslednje dejavnosti:


Likovna delavnica je namenjena dijakom, ki radi ustvarjajo. Na delavnici se dijaki  seznanijo z različnimi postopki, tehnikami  ter spoznajo različna likovna področja. Poleg praktičnega dela imajo možnost izražanja lastnih idej od zamisli do realizacije.

 

 

Kulinarični krožek

Na srečanjih bodo dijaki imeli možnost, da bodo ustvarjali kulinarične izdelke, ki jih bodo oni predlagali. Ob degustaciji izdelka bo vsak podal skozi očala kritičnega prijatelja (kaj je dobro, kaj bi lahko bilo boljše, kaj bi lahko spremenili, dodali ipd)..  V drugi polovici leta bomo kuhali jedi iz različnih pokrajin Slovenije – po njihovem predlogu. Ker imamo na polletni izmenjavi dijake iz Italije, bomo dve srečanji posvetili pripravi dveh tipično italijanskih obrokov.


Člani krožka bodo na domskem nivoju primaknili svoj delež na novoletnem bazarju. V ta namen bodo napekli razno pecivo. S člani kulinaričnega krožka bomo sodelovali tudi na Info dnevu s peko palačink in/ali pri pripravi in postrežbi drugega peciva obiskovalcem.


 

Dijaški abonma RADOVEDNI v izvedbi  MGL


Za dijake organiziramo ogled dijaškega dramskega abonma RADOVEDNI, ki obsega ogled šestih predstav klasičnih in modernih dramaturških del priznanih avtorjev. Abonma Radovedni vključuje poleg petih predstav na Velikem odru, še eno predstavo po izbiri, prav tako na  Velikem odru.
Posebnost tega abonmaja je vodeni pogovor z ustvarjalci po koncu predstave. Ob srečanju z ustvarjalci posamezne predstave lahko izvedo, kako je predstava nastajala, kako posamezni igralec doživlja vlogo v predstavi, kakšno sporočilo nosi njegova vloga oziroma celotna predstava, kako lik njegove vloge vpliva na igralčevo osebno življenje, kaj meni o liku, ki ga igra ipd.  Predstave so po vnaprej mesečno določenih terminih Mestnega gledališča ljubljanskega v času od ponedeljka do četrtka. Pred predstavo  dijake seznanim z vsebino posamezne predstave, po predstavi pa si izmenjamo vtise, doživetja o gledani predstavi.

 

 

Fitnes
Pri interesni dejavnosti se bomo lotili funkcionalne vadbe za ohranjanje in povečanje moči pri dijakih. Tovrstna vadba ugodno vpliva na mišično-skeletni, krvožilni sistem, metabolizem in dobro psihično počutje. Kot orodje bomo uporabljali predvsem težo lastnega telesa ter pripomočke, ki so na voljo v telovadnici. Vadba bo potekala frontalno, po postajah ali pa kot kombinacija teh dveh oblik.

 

Streljanje z zračno puško

Pri disciplini z zračno puško se strelja v tarčo na razdalji desetih metrov. Strelec stoji bočno na položaj tarče, stabilno ves čas streljanja, brez prestopanja v razkoraku. Vsak strelec opravlja svoj nastop individualno, za sebe, s tem pa tudi za svojo ekipo, če gre za ekipno tekmovanje. Ker je potrebno upoštevati, da je strelec ves čas pri miru in se ne premika (razen gibi za odlaganje puške – zgornji del telesa), je jasno, da je potrebna tako splošna kot specialna kondicijska pripravljenost, da človek zdrži v položaju in ohrani visoko raven koncentracije. Strelstvo ni šport, ki bi zahteval eksplozivnost in moč mišic, je pa dobra telesna pripravljenost predpogoj za psihološko trdnost.


Namizni tenis  

Tudi v tem šolskem letu je organizirano igranje namiznega tenisa  v našem rekreacijskem prostoru. Dijaki se lahko udeležujejo rekreativnega igranja  tudi v svojem prostem času izven tega termina. V kolikor bo organizirano meddomsko tekmovanje bomo prijavili našo fantovsko ekipo. K igranju namiznega tenisa ste vabljene tudi dijakinje.

 

 

 

Odbojka
Odbojka je atraktiven ekipni šport z žogo. Igra se jo na dveh ločenih poljih, ki ju ločuje odbojkarska mreža. Igra se igra po pravilih, da tista ekipa, ki prej doseže 25 točk zmaga niz. Ekipa, ki dobi 2 niza zmaga tekmo. Ponavadi se na dejavnosti odvijejo 3 nizi, da se dobi končnega zmagovalca turnirja. Dijaki trenirajo zgornji in spodnji odboj ter podajo. Dijaki hkrati med igro trenirajo tudi spodnji in zgornji ravni servis. Trenirajo se dobre podaje ter taktika, da se preigra nasprotno ekipo. Dijaki se te interesne dejavnosti z veseljem udeležujejo. Na dejavnosti vlada sproščeno vzdušje, dijaki se družijo in hkrati gibajo. Dejavnost poteka v telovadnici na srednji zdravstveni šoli.

 


 

 

S pomočjo zunanjih sodelavcev organiziramo tečaj cestno prometnih predpisov in prve pomoči za bodoče voznike.

 

 

 

 

 


Komentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.