INTERESNE DEJAVNOSTI


Za dijake

 

Vsako leto organiziramo vrsto dejavnosti za dijake glede na njihov interes, ki se z leti spreminja. V zadnjih letih smo organizirali: jogo, vadbo s TRX trakovi, boot camp vadbo, tek, smučarski športni dan, tečaj samoobrambe, strelski krožek...

 

V letošnjem šolske letu izvajamo naslednje dejavnosti:Likovna delavnica je namenjena dijakom, ki radi ustvarjajo. Na delavnici se dijaki  seznanijo z različnimi postopki, tehnikami  ter spoznajo različna likovna področja. Poleg praktičnega dela imajo možnost izražanja lastnih idej od zamisli do realizacije.

 

 

 

D.D.P. (Delavnice, Druženje, Predavanja) - Dejavnost je usmerjena v zdrav življenjski slog, zato bomo pripravljali zdrave obroke, telovadili, spoznavali tehnike za samopomoč in sproščanje, tibetanske vaje, akupresurne točke za zvišanje odpornosti, pogovarjali se bomo o pomenu spanja in še mnogo drugega.

 

 

 

Kulinarični krožek - Na srečanjih imajo dijaki možnost, da ustvarjajo kulinarične izdelke, ki jih oni predlagajo. Ob degustaciji izdelkov vsak poda skozi očala kritičnega prijatelja (kaj je dobro, kaj bi lahko bilo boljše, kaj bi lahko spremenili, dodali ipd) oceno okušenega.

 

 

 

Za dijake organiziramo dijaški dramski abonma »radovedni«  MGL. Z zainteresiranimi dijaki se pred vsako predstavo pogovorimo o vsebini. Dijaki bodo imeli po vsaki predstavi možnost srečanja z ustvarjalci predstave. V tej sezoni si bomo ogledali 6 predstav.

 

 

Knjižna čajanka
Vsak mesec poteka knjižna čajanka, kjer vedno zadiši po dobrem čaju in slastnih piškotih. Skupaj z dijaki se pogovarjamo o različnih tematikah, ki so del prebrane knjige. Dijaki lahko med sabo podelijo svoje razmišljanje in svoj pogled na določeno temo. Pogovor je vedno zelo sproščen ter prijeten, tako da nam ura in pol zelo hitro mine - včasih kar prehitro.
Branje je čudovito popotovanje, na katerem lahko dosežemo tudi zvezde, zato je prav, da beremo skupaj in da beremo čim več. Vesela sem, da branje pri naših dijakih zavzema pomembno mesto, ter da se dijaki radi udeležujejo naših čajank.

 


Namizni tenis za fante  - tudi v letošnjem šolskem letu bo potekala meddomska liga v namiznem tenisu.  Tekmovanja bodo potekala 1x mesečno do meseca marca. V našem dijaškem domu gostimo 4 ekipe.  Treningi so fakultativni, možno je tudi vsakodnevno rekreacijsko igranje v večnamenskem prostoru.

 

 


Nogomet poteka enkrat tedensko na  zunanjem igrišču  ali telovadnici bližnje  Srednje zdravstvene šole. Skupaj se udeležujemo prijateljskih tekem in lige ljubljanskih dijaških domov.
Treningi odbojke za dekleta in fante  potekajo enkrat tedensko v telovadnici Srednje zdravstvene šole. Vsako leto sodelujemo tudi v ligi ljubljanskih dijaških domov.

 

 

 

Treningi odbojke potekajo enkrat tedensko v bližnji telovadnici. Najbolj zagnani odbojkaši se bodo udeležili lige ljubljanskih dijaških domov.

 

 

 

Funkcionalna vadba  je izjemno raznolika vadba, ki se najbolj približa naravnemu in uporabnemu gibanju človeka. Vadba izboljša, koordinacijo, moč, vzdržljivost, eksplozivnost, hitrost in stabilnost.

 

 

 

S pomočjo zunanjih sodelavcev organiziramo tečaj cestno prometnih predpisov in prve pomoči za bodoče voznike.

 

 

 

Pri projektu Ambasador evropskega parlamenta se  pogovarjamo o evropskih temah, ki zanimajo mlade. V okviru projekta smo že trikrat obiskali Strasbourg, kjer so se naši dijaki udeležili Eurošole in za en dan zasedli mesta pravih poslancev v evropskem parlamentu.

 


Komentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.