Pismo staršem november


Spoštovani starši in dragi dijaki!November je pred nami! V začetku nas je razvajal z nekaj počitniškimi dnevi in nas opomnil, da smo se poklonili našim pokojnim, nadaljuje pa se  z obeleženjem pomembnih dni, kot so na primer: Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, Svetovni dan otroka, Dan Rudolfa Maistra in z drugimi dogodki, ki smo jih izpostavili tudi na oglasni deski v avli Doma. Kot misel meseca smo na tablo izpisali modrost, ki razglablja o pomenu dejanj in k razmišljanju na to temo povabili vse dijake Doma.


Konec oktobra so bili naši novinci simpatično sprejeti v domsko skupnost, istočasno so se predstavile tudi vse vzgojne skupine in čutila vseh nas, ki smo bili na prireditvi, so dejansko prekipevala od zadovoljstva. Ob tej priložnosti je bil najbolj zasluženim dijakom podeljen Status odgovornega dijaka. Le nekaj dni pozneje so dijaki, pod vodstvom vzgojiteljic, naredili Noč čarovnic (večer čarovnic) zares čaroben. Sveče, liki mističnih oseb in zvoki so naredili jedilnico nenavadno in popestritev večera je bila neizogibna. Veseli me, da imamo v Dijaškem domu Poljane precej nadarjenih dijakov – nekateri svoje talente krepijo na raznih treningih, drugi jih spustijo na plano le na občasnih prireditvah, tretji se na to šele pripravljajo. Nekateri od naših dijakov bodo z glasbeno-plesnim nastopom sodelovali na prireditvi Srednje zdravstvene šole Ljubljana, ki nas med drugim, 14. 11.  2019, vabi na predavanje Nine Ane Jäger  – Odgovornost dijaka ter 27. 11. 2019 na predavanje Miha Kramlija o nekemičnih zasvojenostih pri mladih. Vljudno vabljeni vsi starši in dijaki Dijaškega doma Poljane, Srednji zdravstveni šoli Ljubljana pa se za povabila ponovno javno zahvaljujemo.


Med jesenskimi počitnicami smo pridobili v avli dijaškega doma prostor, ki naj bi bil namenjen dijakom glasbenikom. Velika pridobitev za Dom je tudi novo zaposlena socialna delavka, ki bo na razpolago vsem dijakom Doma, kakor tudi fakultativni obiski inštruktorja matematike.
Dom živi, ustvarjamo in se veselimo prihodnosti! Da bi bila ta še bolj učinkovita in da načrtovano kakovost bivanja tudi čimprej dosežemo, je Upravni odbor Domskega sklada soglasno podprl predlog za dvig prostovoljnega prispevka za šolski sklad in sicer na 15€. Vsak prispevek, tudi če ni v omenjeni vrednosti, je spoštovani starši in drugi obiskovalci spletne strani, dobrodošel, njegova poraba pa skrbno načrtovana.


Dragi dijaki in spoštovani starši, do decembrskega srečanja, na katerega boste še vabljeni, vas lepo pozdravljam in vam želim prijazne prihajajoče zimske dni.

Branka Langerholc, mag.
ravnateljica Dijaškega doma PoljaneKomentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.