KAJ DOGAJA?


Naši dogodki

KROS LJUBLJANSKIH DIJAŠKIH DOMOV 2023

Jesenski kros ljubljanskih dijaških domov je bil po dolgem času spet lepo obiskan. Udeležilo se ga je kar 78 dijakov (samo leta 2007 se ga je udeležilo več, in sicer 81). Dijaki so prišli iz večine ljubljanskih dd. Naši dijaki Adam Alič, Elmin Zahirović in Marko Ponjavić so zastopali barve našega dijaškega doma.  Adam je med mlajšimi dijaki zopet dokazal, da ima hitre noge in osvojil 2.mesto, Marko je v hudi konkurenci v kategoriji starejših dijakov osvojil odlično 6.mesto,  tudi Elmin se je pomešal med prvo polovico dijakov, ki so pritekli v cilj. Skupno smo osvojili 4.mesto (od skupno 8 dijaških domov). Bravo naši fantje!

  

 

SPREJEM NOVINCEV V DOMSKO DIJAŠKO SKUPNOST

Dne 18. 9. 2023 smo za dijake novince priredili sprejem v domsko dijaško skupnost. Po začetnem nagovoru in ristancu so se novinci, razdeljeni v pet skupin, pomirili v različnih zabavnih igrah: kviz, štafeta, ugibanje identitete vzgojiteljic iz otroških fotografij in pick up line. Ravnateljica je novincem izrekla dobrodošlico. Na koncu so dijaki tradicionalno kleče ponavljali humorno obarvano zaprisego, s katero so postali polnopravni člani domske dijaške skupnosti. Čestitamo novincem in se zahvaljujemo sodelujočim dijakom za vodenje prireditve!

 

 

 

SEPTEMBRSKI PIKNIK

Letos smo poleg zaključnega piknika organizirali tudi septembrski piknik. Tako smo v ponedeljek, 18. 9. 2023 namesto večerje imeli piknik na naši čudoviti zelenici pred dijaškim domom. Kuhinja je za nas pripravila slastne in mastne žar dobrote, svežo zelenjavo  in zelenjavo iz žara ter  sadje.  Hvala vsem, ki so pomagali pri izvedbi.

 

  

 

 

ZAKLJUČNI PIKNIK

V torek, 6. 6. 2023 smo proslavili zaključek šolskega leta. Tokrat nam jo je vreme res zagodlo, tako da smo imeli gostijo kar v jedilnici, kar pa ni zmanjšalo našega dobrega razpoloženja.  Kuhinja nam je pripravila izvrstno piknik hrano ter sočno lubenico, ki smo jo pojedli ob ritmih slovenske glasbe. 

 

ZAKLJUČEK PROJEKTA ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU


V šolskem letu 2022/2023 so dijaki na vodilno temo Zdrav duh v zdravem telesu, pripravljali plakate, na katerih so izrazili svoje razmišljanje na aktualno temo. Plakati so bili razstavljeni v avli doma, potem pa tudi predstavljeni zaposlenim v domu. Ob zaključku šolskega leta je komisija, ki jo je imenovala dijaška skupnost, anonimno ocenjevala plakate na osnovi naslednjih kriterijev: vizualna privlačnost, berljivost, vsebina, barvitost, velikost črk in  izvirnost. Zmagovalni plakat so ustvarili dijaki 8. vzgojne skupine, ki so tematiko vodilne teme glede na kriterije najuspešnejše prikazali in izbrali 138 točk od 150-ih možnih.


Vsem dijakom, dijakinjam in vzgojiteljicam hvala za sodelovanje in čestitke 8. vzgojni skupini in vzgojiteljici Ani Sitar za zmago!  Ogled plakatov je možen na spodnji povezavi, zmagovalni plakat je prvi z leve.


Končni rezultati:
Doseženo mesto    Vzgojna skupina    Število točk
1.    8. vzgojna skupina    138/150
2.    6. vzgojna skupina    136/150
3.    4. vzgojna skupina    131/150
4.    1. vzgojna skupina, 7. vzgojna skupina    130/150
5.    3. vzgojna skupina, 5. vzgojna skupina    117/150
6.    2. vzgojna skupina    103/150

 

Fotografije plakatov si lahko ogledate tukaj.

 

MATURANTSKA VEČERJA

V torek, 18.4.2023 smo v jedilnici dijaškega doma imeli maturantski večer. Pred večerjo so se dijaki poslovili z vzgojiteljicami in ostalim osebjem, nato pa je sledila po zaslugi domskih kuharjev odlična večerja.


Vsem maturantom želimo uspešno prestano maturo in vso srečo v nadaljnjem življenju.

MATURANSKA 23

 

MEDDOMSKO DRŽAVNO TEKMOVANJE V KROSU

V četrtek, 20. 4. 2023 je potekalo državno meddomsko tekmovanje v krosu. Udeležilo se ga je 10 dijaških domov. DDP so zastopali dijaki: Adam Alič, Elmin Zahirović, Eva Strel in Marko Ponjavić. Vidnejših uvrstitev tokrat nismo dosegli, sta bila pa Marko Ponjavić in Eva Strel uvrščena med prvih 10 v svojih kategorijah. Fantje so ekipno dosegli 5.mesto. Čestitamo!

 

 

PODELITEV PRIZNANJ NA ŠPORTNEM PODROČJU ZA LJUBLJANSKO REGIJO

V četrtek, 13.4.2023, smo se udeležili svečane podelitve priznanj in pokalov za dosežke na športnem področju ljubljanskih dijaških domov za šolsko leto 2022/2023, ki je potekala v Dijaškem domu Bežigrad.
Dijaški dom Poljane je prejel tri priznanja: 

  •  Ekipa Aljaž Velikanje, Adam Alič in Jaka Leban za 2. mesto v  STRELJANJU za fante
  •  Marko Ponjavič za 3. mesto v KROSU za starejše fante
  •  Ekipa Adam Alič, Marko Ponjavič in Domen Trček za 3. mesto v KROSU za fante
    Čestitke fantom in še veliko športnih uspehov!

PRIMORSKI DAN

V sredo, 5. 4. 2023 smo v dijaškem domu imeli Primorsko obarvan dan. Zjutraj sta nas s prijaznim narečnim nagovorom zbudila Leo Pižent in Jaka Leban. Pri zajtrku in kosilu nas je spremljala glasba, ki opeva Primorsko in glasba primorskih izvajalcev, ki sta jo izbrali Zala Jagodnik in Eneja Babič. Kuhinja pa je ponudila zanimiv, seveda Primorsko obarvan, jedilnik.

Zvečer smo razglasili kar tri zmagovalce, kiso uganili točno število Primorcev, ki bivajo vnašem dijaškem domu.

 

  

 

 

MEDDOMSKI NOGOMETNI TURNIR ZA FANTE

30. 3. 2023 se je pred SZŠ odvijal meddomski nogometni turnir na katerem so sodelovali DDP, DDT, DDB in mladinski dom Malči Beličeve. Turnir je potekal v prijetnem športnem vzdušju. Videli smo veliko lepih zadetkov. Predvsem je s svojo igro navdušil naš dijak Filip Štor. Dijak Marko Ponjavić pa je zopet blestel v sojenju nogometnega turnirja. 1.mesto so osvojili DDT, 2.mesto DDP, 3.mesto DDB in 4.mesto mladinski dom Malči Beličeve. Najboljši strelec turnirja je bil dijak David Radić iz DDT.


Hvala ekipam in mentorjem za sodelovanje, predvsem pa našim dijakom za lepo in pošteno igro ter pomoč pri organizaciji turnirja. 

 

       

 

MEDDOMSKI ŠAHOVSKI TURNIR POSAMEZNIKOV


V sredo, 29. 3. 2023 je v dijaškem domu Vič potekalo tekmovanje šahistov iz DDVič, DIC -a, Jegličevga dijaškega doma, DDBežigrad in našega dijaškega doma. V konkurenci 16 dijakov je za las zgrešil finale Timur Amirov. Dve zmagi si je priboril Din Kaukovič, Marko Frece, Filip Štor in Aleksandar Stojanovič pa so imeli po eno zmago in remi. Čestitke vsem, še posebej debitantom.

  

 

ČESTITKE LAURI ZAJC

11.3.2023 je potekalo evropsko prvenstvo v Franciji-Verquin. Laura Zajc je v kategoriji u18 do 70kg postala evropska podprvakinja.

 

PREDAVANJE "ZAKAJ SPIMO?"
V torek, 28. 2. 2023 se je v okviru Zdravega meseca odvilo predavanje na temo spanja. Skrivnosti in prednosti spanja so odkrivale Larisa Pišljar, Karin Klančar in Zoja Krampač.

 

LIGA V ODBOJKI ZA DIJAKE IN DIJAKINJE

V januarju 2023 so se odvijale meddomske tekme v odbojki za dijakinje in dijake. V ženski kategoriji je sodelovalo 6 dijaških domov. 1.mesto je pripadlo dijakinjam dijaškega doma Ivana Cankarja, naše dijakinje so osvojile 5.mesto.


V fantovski kategoriji je sodelovalo 5 dijaških domov. 1.mesto so slavili dijaki dijaškega doma Bežigrad. Naši dijaki so osvojili 5.mesto.


Letošnjo sezono nismo bili najboljši, smo bili pa zagotovo najlepši :)

Čestitke zmagovalcem, našim dijakom in dijakinjam pa čestitke za požrtvovalnost, povezanost in pozitivno energijo.

 

  

 

 

NOGOMETNA LIGA ZA FANTE

Tudi letošnje šolsko leto so se odvijale meddomske tekme v dvoranskem nogometu za dijake. Prijavljenih je bilo 5 ekip.

Finalni obračun je odločil, da so zmagovalci letošnje sezone dijaki dijašega doma Bežigrad, 2.mesto je osvojil DDT, 3.mesto pa Jegličev dijaški dom.  Naši dijaki so osvojili 5.mesto.

Čestitke zmagovalcem in našim dijakom za borbenost.

 

GREMO VEN - BREZ MOBITELA

V četrtek 2. 2. 2023 so se  dijakinje: Tadeja Omejc, Maja Artač, Pia Rupnik, Neja Budihna in Sara Vrhunc udeležile drsanja na Pogačarjevem trgu v centru Ljubljane.

 

NAMIZNI TENIS ZA DEKLETA

V torek 24. 1. 2023 je v našem domu potekalo tekmovanje med DIC - em, Bežigradom in Jegličevim dijaškim domom. Zmagala je ekipa DD Bežigrad, drugi so bili DIC in tretji Jeglič. Žal v letošnjem letu nimamo svoje ekipe. Upamo, da v naslednjem letu navdušimo nekaj dijakinj.

 

 

5. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO
V torek, 17.1.2023 smo se, pod mentorstvom vzgojiteljice Ane Sitar, udeležili 5. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Tabor. Dijaki Alič Adam, Aljaž Velikanje in Jaka Leban so zasedli odlično 2. mesto.


To je bilo zadnje letošnje kolo in tudi v skupnem seštevku so fantje dosegli srebrno 2. mesto, iskrene čestitke!

 

MEDDOMSKI TURNIR V ŠAHU

V torek, 17. 1. 2023 je v dijaškem domu Tabor potekalo tradicionalno ekipno tekmovanje v šahu med ljubljanskimi  dijaškimi domovi., ki smo se ga udeležili prvič. Naša ekipa v sestavi: Gašper Koselj, Din Kauković, Aleksandar Stojanovič in Filip Štor je dosegla tri zmage, kar je bilo premalo za vidnejšo uvrstitev. Bergerjev enokrožni sistem je zahteven in terja več izkušenj, kar verjamemo, da bo naši ekipi uspelo prihodnjič. Čestitamo za pogum.

 

 

 

BOŽIČNO - NOVOLETNA PRIREDITEV

V sredo, 21. 12. 2022 je v domu potekala božično - novoletna prireditev z gostom, stand up komikom Andrejem Težakom - Težkyem.

Lepo prednovoletno vzdušje so ustvarili naslednji dijaki: Marko Ponjevič, Zala Gril, Matej Smukavec, Timur Amirov, Selena Podgoršek, Živa Veselič, Špela Kunc, Gabrijela Vukan, Elza Pestotnik, Sian Dobravc Škof in Gašper Koselj.

Hvala vsem nastopajočim in ostalim sodelujočim za popestritev zadnjega predpočitniškega tedna.

 

 

 

BOŽIČNO - NOVOLETNI BAZAR

Decemberski predpraznični čas smo danes v Dijaškem domu Poljane popestrili z  božično - novoletnim bazarjem. Pod geslom »Drug za drugega« smo cel december dijaki in zaposleni prinašali razna darilca, izdelovali novoletne voščilnice, pekli božično pecivo  -  vse to z namenom, da zberemo čim več raznih izdelkov za božično - novoletni bazar. Bira je bila bogata in raznolika. Zbrali smo točno 100 izdelkov. Vsakdo, ki je kupil srečko, je na bazarju dobil darilo. Zanimanje za srečke  je bilo veliko in so zelo hitro pošle. Izkupiček zbranih sredstev je namenjen nakupu novega štedilnika za skupno domsko čajno kuhinjo.

Pri pripravi in izvedbi bazarja so se še posebej angažirali Sian Dobravc Škof, Gašper Koselj ter Jaka Leban, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

 

  

 

GLASBENI MOZAIK

V sredo, 16. 11. 2022 so nam glasbeniki našega dijaškega doma, sicer dijaki Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani  zelo polepšali večer s prireditvijo, imenovano GLASBENI MOZAIK.

Prisluhnili smo lahko skladbam različnih časovnih obdobij, različnih zvrsti, v različnih komornih sestavih, formiranih prav za to priložnost. Domska jedilnica je bila napolnjena do zadnjega kotička, prišlo je tudi nekaj zunanjih gostov. Čutiti je bilo, kako se je glasba izvrstnih glsbenikov dotaknila src poslušalcev in nas preko čuteče zaigranih zvokov povezala. V duhu povezanosti smo na koncu skupaj zapeli pesem M. Sepeta Zemlja pleše.

Predstavili so se nalednji glasbeniki:Zala Gril, Timur Amirov, Marko Ponjavič, Tevž Kupljenik,  Jernej Slak, Jakob Gradišar, Črt pačnik, Živa Veselič, Maj Gluhodedov, Luka Kulovec, Selena Podgoršek in gost Jakob Alhady Zein.

Program je povezovala Julija Pavlina Vodušek.

Ostali sodelujoči:   Dan Benedejčič in Gašper  Koselj - tehnična podpora, Sian Dobravc škof - oblikovanje grafike, fotografiranje,  marko Ponjavič - soorganizator,  Rozalija Jezernik, prof. - idejna in organizacijska vodja.
Vsem nastopajočim in ostalim sodelujočim iskrena hvala in čestitke za izvrstno izpeljan glasbenni dogodek.

 

 

 

ŠTIRJE BRALNI ČASI 

V četrtek, 15.12.2022 smo v sklopu projekta Štirje bralni časi, izpeljali Branje fantazijskih in ostalih zgodbic. Na dogodku so dijaki in vzgojitelji brali odlomke literarnih del z namenom, da bi dijake spodbudili k branju.


Štirje bralni časi je projekt Dijaškega doma Poljane in Dijaškega doma Ivana Cankarja, katerega namen je spodbuditi literarno pismenost dijakov in motivirati dijake za branje, pisanje in ustvarjanje. V vsakem  letnem času izpeljemo en dogodek, povezan s tem.  

 

 

 

4. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 13.12.2022 smo se, pod mentorstvom vzgojiteljice Ane Sitar, udeležili 4. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Ivana Cankarja. Dijaki Alič Adam, Aljaž Velikanje in Jaka Leban so prepričljivo, s 104 točkami prednosti, zasedli zmagovalno 1. mesto.

Iskrene čestitke fantom in držimo pesti za uspeh na zadnjem kolu!

 

 

 

DELAVNICA IZDELOVANJA NOVOLETNIH VOŠČILNIC

V četrtek, 8. 12. 2022 je naša poslovna sekretarka Suzana Česnik, ki je mojstrica v izdelovanju voščilnic, pripravila delavnico za dijake in zaposlene. Izdelali smo super lepe voščilnice in se imeli fino.

 

  

 

 

2. KOLO V NAMIZNEM TENISU

V sredo, 23. 11. je potekalo 2. kolo v namiznem tenisu v DD Tabor. Tokrat je bila zmaga naša 3: 2, po zelo izenačeni in dolgi tekmi, čestitke Aidu in Dinu Kaukoviću.

 

 

3. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 15.11.2022 smo se, pod mentorstvom vzgojiteljice Ane Sitar, udeležili 3. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Bežigrad. Dijaki Alič Adam, Aljaž Velikanje in Jaka Leban so se tudi v tem kolu uvrstili na odlično 2. mesto.

Iskrene čestitke fantom in držimo pesti za uspehe na naslednjih kolih!

 

   

 

 

2. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 25.10.2022 smo se, pod mentorstvom vzgojiteljice Ane Sitar, udeležili 2. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Vič. Dijaki Alič Adam, Aljaž Velikanje in Jaka Leban so se tudi v tem kolu uvrstili na odlično 2. mesto.

Iskrene čestitke fantom in držimo pesti za uspehe na naslednjih kolih!

 

  

 

 

 

 

1. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 11.10.2022 smo se udeležili 1. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Tabor. Dijaki Alič Adam, Elmin Zahirović in Jaka Leban so se v tem kolu uvrstili na odlično 2. mesto. Posamezno sta tekmovala Žiga Tovornik in Aljaž Velikanje. Iskrene čestitke fantom in držimo pesti za uspehe na naslednjih kolih!

 

    

 

 

MEDDOMSKI PRIJATELJSKI TURNIR V MALEM NOGOMETU

Na topel jesenski dan, 6. 10. 2022 se je na igrišču pred SZŠ odvijal prijateljski meddomski turnir v nogometu za fante.  Na turnirju so se pomerile ekipe 3 dijaških domov. In sicer dijaki iz DDT, DIC in DDP.  Odvila sta se 2. kroga po 3 tekme. Dijaki DDT so hitro pokazali kakšno ekipo so sestavili, saj so dobili 4 tekme, DDP in DIC pa sta izenačeno dobila po 1 tekmo. Po seštevku vseh doseženih golov je DDP-ju pripadlo 2.mesto, DIC-u pa 3.mesto.  Tekma se je odvijala v sproščenem vzdušju, prišlo je veliko navijačev, ki so vztrajali in navijali za svoje favorite vse do trdne teme, ko smo razglasili rezultate. Najboljši strelec turnirja je bil dijak David Radić iz DDT, ki je na turnirju zadel 7 golov.  Vsem ekipam in dijakom čestitamo.

 

       

 

SPREJEM NOVINCEV V DOMSKO DIJAŠKO SKUPNOST

Dne 22. 9. 2022 smo za dijake novince priredili sprejem v domsko dijaško skupnost. Po začetnem nagovoru in ristancu so se novinci, razdeljeni v šest skupin, pomirili v različnih zabavnih igrah: kviz, pick up line, igra z baloni, ugibanje identitete vzgojiteljic iz otroških fotografij in pantomima. Ravnateljica je novincem izrekla dobrodošlico. Na koncu so dijaki tradicionalno kleče ponavljali humorno obarvano zaprisego, s katero so postali polnopravni člani domske dijaške skupnosti. Čestitamo novincem in se zahvaljujemo sodelujočim dijakom za vodenje prireditve!

 

 

     

 

KROS LJUBLJANSKIH DIJAŠKIH DOMOV

V torek, 13. 9. 2022 se je v parku Tivoli odvijal Kros ljubljanskih dijaških domov. Iz našega doma so se Krosa udeležili 4 dijaki. Eva Strel, Marko Ponjavič, Domen Trček, in Adam Alič. Med starejšimi fanti je Marko Ponjavič zasedel 3.mesto v konkurenci 12 dijakov. V kategoriji mlajših deklet je Eva Strel v konkurenci 18 dijakinj zasedla odlično 6.mesto. Ekipno so fantje dosegli 3.mesto, dekleta pa 5.mesto med 6 dijaškimi domovi, ki so se krosa udeležili.


Vsem dijakom in eni dijakinji čestitamo! 

 

  

 

ZAKLJUČNI PIKNIK

V sredo 8. junija smo  s piknikom na zelenici dijaškega doma proslavili uspešen zaključek šolskega leta. Kuhinja je pripravila izvrsno hrano, dijaki pa so poskrbeli za odlično vreme :) Bilo je toplo, vendar ne vroče. Vsi smo z veseljem izkoristili novo postavljene klopi in mize.
Piknik je foto dokumentiral domski fotograf Sian Dobravc Škof.

Vsem dijakom in zaposlenim želimo prijetne počitnice.

 

 piknik 2022    

 

MATURANTSKA VEČERJA

Za vse dijake zaključnih letnikov smo v dijaškem domu v torek, 10. 5. 2022 ob 19. uri organizirali slavnostno maturantsko večerjo s kulturnim programom ter podelitvijo pohval in nagrad dijakom. Želimo jim veliko sreče in uspeha na nadaljnji življenjski poti.

 

maturantska generacija 2022

 

SPOMLADANSKI KROS

Na spomladanskem krosu ljubljanskih dijaških domov je naša dijakinja Eva Strel zmagala v kategoriji mlajših deklet (1. in 2. letnik), dijak Marko Ponjavič pa je dosegel 3. mesto v kategoriji mlajših fantov. Čestitamo!

 

 

STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO

Na meddomskem turnirju v streljanju je dijakinja Ilenija Prezelj dosegla odlično 2., dijak Velikonja Aljaž pa 3. mesto. Iskrene čestitke!

 

 

NAMIZNI TENIS

V torek, 29. 3. 2022 sva z Anjo organizirali prijateljski turnir na SZŠ za dijakinje in mešane pare. Prijavili so se: DD Tabor, DIC in DD Bežigrad. Žal so slednji odpovedali tik pred zdajci zaradi korone. Prvo mesto med mešanimi pari je dosegel Tabor, vsa tri odličja med dijakinjami posameznicami pa DIC, čestitamo. Glede na to, da letos nimamo dijakinj tenisačic žal nismo mogli sodelovati v omenjeni konkurenci. Za fotografije je poskrbel Sian Dobravc Škof.

 

 

 

ŠAHOVSKI TURNIR

V sredo, 23. 3. 2022 se je v dijaškem domu Vič odvil vsakoletni turnir v šahu. Pod mentorstvom  Nenada Tomiča je letos debitiral tudi naš dom. Barve DD Poljane sta zastopala dijaka Aleksander Stojanović in Gašper Koselj, ki sta se uvrstila v osmino finala, čestitamo.


 

 

KULINARIČNI KROŽEK

Ta ponedeljek je iz domske čajne kuhinje spet zadišalo po sladkih dobrotah. Dijakinje kulinaričnega krožka so pod mentorstvom vzgojiteljice Rozalije Jezernik spekle orehovo rolado. Z užitkom smo jo degustirali ... bila je zelo okusna. Bravo, punce.

 

 

VALENTINOV VEČER

V sredo 16. 2. 2022 se ja na pobudo dijakov Lea Piženta in Marka Ponjeviča odvijal večer s pridihom Valentinovega. Dijaka sta organizirala kviz na katerem so sodelovali vsi prisotni. Kuharji so nas pogostili s pizzo, kupid Gašper Koselj pa z valentinovimi pisemci in čokoladnimi srčki. Po prireditvi se je odvijal ples z nekaterimi domskimi pari -  ALjaž Velikanje, Špela Kunc, Nika Tratnik, Aleksandar Stojanović. Na koncu so vsi navzoči posladkali s torto, fotografiral je Sian Dobravc Škof.

 

 

VALOV DOSEŽEK

Dijak Val Kobal je na regijskem tekmovanju v znanju angleščine za dijake 3. letnikov gimnazij ter srednjih strokovnih in poklicnih šol dosegel 1.mesto in se tem uvrstil na naslednjo stopnjo tekmovanja. Val, čestitamo!

 

 

BOŽIČNO-NOVOLETNA PRIREDITEV

V sredo, 22. 12. 2021  je v našem  domu potekala predpočitniška  prireditev z gostom stand – up komikom Tinom Vodopivcem. Nastopali so številni, nadarjeni dijaki glasbeniki: Marko, Tevž, Jernej, Ahac, Luka, Selena, Mia in Adrijana. Program so povezovale Danaja, Elza in Gabrijela, prireditev pa  je  fotografiral  Sian. Svoj glasbeni talent je pokazal tudi vzgojitelj Jure Rugani.  Ob koncu prireditve nas je obiskal  božiček Luka Vuković. Dijaki so bili dobro razpoloženi in sledil je še spontani ples z njihovo izbrano glasbo, ki je odmevala še pozno v večer.

BOŽIČNI TURNIR

V torek, 14.12.2021 je v telovadnici dijaškega doma potekal prijateljski turnir v namiznem tenisu in ročnem nogometu. Udeležilo se ga je 12 dijakov. Dijaki so se v dvojicah pomerili v obeh športih.
V namiznem tenisu sta zmago slavila Din Kauković in Aid Kauković iz 2.vzgojne skupine, 2.mesto sta osvojila Carlo Stochi Gabriele in Gaia Meton iz 3.vzgojne skupine.
V ročnem nogometu sta zmago slavila Nik Kokol in Leo Pižent iz 3.vzgojne skupine, 2.mesto sta osvojila Dan Petrich in Aljaž Velikanje iz 4.vzgojne skupine, 3.mesto pa je pripadlo dijakinjama Niki Tratnik in Taji Trop iz 8.vzgojne skupine.
Dijaki so prejeli diplome in praktično darilo.

 

 

 

 

ITALIJANSKI DAN

Ciao! V sredo, 10. 11. 2021 smo imeli italijansko obarvan dan. Jutro smo začeli s pozdravom, najavo dogajanja ter italijansko glasbo. Slednja nas je spremljala med vsemi obroki. Italiansko obarvan jedilnik je vseboval rogljičke, mortadelo, piščanca/melancane po toskansko, tiramisu in arancine. Dijaki so se lahko naučili vrsto italijanskih besed ter se seznanili z zanimivostmi o Italiji.

 

 

SPREJEM NOVINCEV V DOMSKO SKUPNOST

Dne 14. 10. 2021 smo za dijake novince priredili sprejem v domsko skupnost. 
Osrednje aktivnosti so bile različne zabavne igre in kviz. Dijaki so bili za izvajanje aktivnosti razdeljeni v 5 mešanih tekmovalnih skupin, zmagovalna skupina dijakov, ki je zbrala največje število točk, je prejela simbolično nagrado.
V veselem vzdušju, na poskočni ritem slovenske polke so dijaki ter vzgojiteljice in ravnateljica tudi zaplesali. Na koncu je sledila tradicionalna zaprisega novincev in pa seveda sladko presenečenje za vse sodelujoče dijake in dijakinje.

 

 

 

KOSTANJEV PIKNIK

V torek 19. 10. 2021 je pred Dijaškim domom Poljane potekal kostanjev piknik za vse dijake in zaposlene.

Vzgojiteljica Maja nam je priskrbela vse potrebno za peko kostanja, vzgojitelj Jure, s pomočjo vzgojiteljice Nataše, receptorja Romana in kuhinjskega osebja, pa je poskrbel, da so se kostanji pripravili, spekli in razdelili med dijake.
Pri pripravi kostanja in tulcev iz papirja so sodelovale tudi dijakinje 8. vzgojne skupine.

Na dogodku smo imeli kratek recital pesmi »Cveteli so beli kostanji« dijakinje Ane Jovanovič  in seveda glasbeno spremljavo na velikem zvočniku.
Dogodek je potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju, kostanj pa je šel kot za med.

 

 

KRŽIŠNIK PRVI SLOVENSKI ZMAGOVALEC LIGE MLADIH


Limassol, 6. junija - Mladi slovenski karateist Gal Kržišnik je na prvem turnirju lige mladih v Limassolu po več kot letu dni v kategoriji nad 76 kilogramov dosegel enega večjih slovenskih uspehov. Na svetovnem pokalu oziroma tako imenovani premier ligi za mlade na Cipru nastopa okoli 700 športnikov iz 37 držav, Kržišnik pa je postal zmagovalec svoje kategorije.    

Objavljeno na STA, 7. 6. 2021

 

 BRAVO GAL!!!

 

 

     

 

 

TURNIR V NAMIZNEM TENISU

Danes, 20. 5. 2021 se je v dijaškem domu Poljane odvijal domski turnir v namiznem tenisu. Turnirja se je udeležilo 6 dijakov.  Zmago in 1.mesto si je na turnirju priboril David Radić, 2.mesto je osvojil Din Kauković, 3.mesto je pripadlo Anžetu Furlanu,  4.mesto je osvojil Aid Kauković, 5.mesto Matej Zec in 6. mesto Martin Črepinšek. Velika zahvala gre Domnu Hohnjecu za odlično sojenje. Domen je na koncu turnirja zaigral z zmagovalcem današnjega turnirja.  David se je pošteno boril v dvoboju, vendar je Domen le pokazal kdo je mojster tega športa. Domen Hohnjec je namreč profesionalni igralec, ki trenira in tekmuje v namiznem tenisu.

 

 

MATURANTSKA VEČERJA

Za vse dijake zaključnih letnikov smo v dijaškem domu organizirali slavnostno maturantsko večerjo s kulturnim programom in podelitvijo pohval in nagrad. V skladu z navodili NIJZ smo organizirali dva večera in sicer prvega v torek, 11. 5. 2021 za dijake 3., 4. in 7. vzgojne skupine ter drugega v četrtek, 13. 5. 2021 za dijake 1., 2. in 5. vzgojne skupine.

Dijak Marko Ponjavič je s klavirsko razpoloženjsko glasbo ustvaril slavnostno vzdušje. Vzgojiteljica Rozalija Jezernik je pripravila program, ki ga je oba večera vodila ravnateljica Branka Langerholc.

 

 

 

 

 

VITAMINSKA SPODBUDA ZA MATURANTE

V sredo, 5. 5. 2021 so vzgojiteljice Maja, Irena, Nataša Tavželj, Nataša Fifolt, Rozalija in Ajda pripravile sladko presenečenje za njihove dijake maturante, ki počasi svoj drugi dom že zapuščajo. V znak zahvale za pridno učenje in spodbudo, da bi se na maturi kar najbolje odrezali, so z vitaminskimi krožniki polnimi dobrega sadja in vitaminov, vzgojiteljice presenetile svoje dijake maturante med učnimi urami. Maturanti so bili sladkega presenečenja seveda zelo veseli.

 

 

SPREJEM IN POGOSTITEV DIJAKOV – INFO DNEVA

 V sredo, 5. 5. 2021 se je v veliki učilnici v 1.nadstropju odvijala prireditev SPREJEM IN POGOSTITEV DIJAKOV PRI RAVNATELJICI, ki so sodelovali pri izpeljavi informativnih dni v dijaškem domu Poljane. Sprejema in pogostitve se je udeležilo 9 dijakov. Gospa ravnateljica je pripravila krajši govor in v znak zahvale dijakom izročila simbolična darila. Pogostitev se je nadaljevala v sproščenem vzdušju pogovora vseh prisotnih. 

 

 

OTVORITEV RAZSTAVE RISB LEE ARH


V ponedeljek, 15.3.2021 ob 18. uri smo v domskem razstavnem prostoru otvorili razstavo risb naše dijakinje Lee Arh (SŠOF, 4. letnik). Na otvoritvi sta z glasbenimi točkami sodelovali dijakinji Ajda Mori (flavta) in Zoja Javornik (čelo). Za postavitev razstave je poskrbela vzgojiteljica Maja Oblak, za organizacijo prireditve pa vzgojiteljica Nataša Fifolt. Na otvoritvi je bilo prisotnih 9 oseb (3 vzgojiteljice in 6 dijakov).

Preireditev je bila izvedena v skladu z urekpi za preprečevanje širjenja epidemije. 

 

 

 

 

DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Dan slovenskega športa smo dijaški dom Poljane, dijaški dom Ivana Cankarja ter Srednje zdravstvene šole obeležili s skupnim srečanjem. Dijaki so se pomerili na turnirju v nogometu, dijakinje pa v namiznem tenisu.


V nogometu so se najprej pomerili dijaki SZŠ in DIC-a. Po silovitem začetku je sledilo veliko preobratov, igra je bila napeta, saj sta obe moštvi pokazali dobro igro. Tekma se je zaključila s »prijateljskim« izidom 3:3. Naslednji so se pomerili dijaki iz DDP in SZŠ. Tekmo so dijaki iz SZŠ hitro povedli s 3:0, nato so se dijaki s Poljan zbrali in dosegli izenačenje. Tik pred koncem tekme so dijaki SZŠ dosegli še en gol in tako se je tekma zaključila v prid SZŠ. Zadnjo tekmo so odigrali dijaki DIC-a in DDP. Dijaki iz DIC-a so bili za naše fante premočni in tako se je tekma zaključila s 7:3. Turnir so zmagali dijaki Dijaškega doma Ivana Cankarja, 2.mesto so dosegli dijaki iz Srednje zdravstvene šole, naši fantje pa so si prislužili zasluženo 3.mesto.


Dekleta so se v namiznem tenisu pomerila v 2 skupinah. Na turnirju se je pomerilo skupno 9 dijakinj. Igrale so v dveh skupinah. Naš dijaški dom so zastopala 4 dekleta. V finalni del turnirja so se prebile dijakinje SZŠ in DIC-a. Zmagovalka turnirja v namiznem tenisu je postala dijakinja iz SZŠ - Tijana Gacić, 2.mesto je osvojila Lea Štubljar iz DIC-a, 3.mesto pa je pripadlo dijakinji iz DIC-a, Maši Medved.


Zahvala gre idejnemu vodji tega srečanja, Mihu Indiharju in Lenartu Gregoriču za vso pomoč pri organizaciji.


Vsem dijakom čestitamo in zahvaljujemo za udeležbo.

 

 

 

 


 

MEDDOMSKO TEKMOVANJE V KROSU 2020

V Tivoliju so se na topel in sončen septembrski dan, dijaki ljubljanskih dijaških domov pomerili v krosu. Dijakinje so se pomerile v krosu na 1000m. Dijaki pa so se pomerili na še enkrat daljši progi. Tokrat so se naši dijaki resnično izkazali, saj smo imeli dijakinjo v kategoriji – mlajše dijakinje, Mojco Malovšek na 2.mestu. Ostali dijaki so dosegli lepe uvrstitve. Tako smo med vsemi dijaškimi domovi ekipno med dijakinjami dosegli 3.mesto. Prav tako smo tudi med dijaki ekipno dosegli 3.mesto. Nastopilo je več kot 60 dijakov iz 5 različnih dijaških domov. Dijaki so po krosu povedali, da je bilo lepo in zabavno, vendar da proga vsekakor ni lahka in je za dobro uvrstitev potrebna dobra kondicija.

Vsem dijakom čestitamo in se zahvaljujemo za udeležbo.

 

 

 

 

PISMO MIJE TERŠEK

V dijaškem domu Poljane sem se imela zares zares lepo, hvaležna sem za vse trenutke in dane dneve, ki sem jih preživela v tako ljubljenem mojem drugem domu. Hvala vam vsem uslužbencem, da sem vam lahko zaupala, se z vami pogovarjala, da ste me vedno podpirali v vseh stvareh in da niste nikoli dvomili vame. Nikoli mi ne bo žal, da sem vas spoznala in da sem bila tudi jaz del vašega čudovitega življenja. Hvala vsem vzgojiteljicam, še posebej pa moji vzgojiteljici Rozalji, ki me je vedno podpirala in mi vedno prisluhnila, ko mi je bilo zares hudo. Hvala pa tudi za nepozabne sostanovalce in najboljše prijatelje, ki si jih ne bi mogla nikoli privoščiti in res nikoli si nisem predstavljala, da me bo tukaj doletela takšna sreča in vse. Resnično hvala pa tudi vam gospa ravnateljica Branka Langerholc, za vse. Res vas imam vse rada in upam, da se še kaj vidimo.  

                                    
Vsem vam želim lepe počitnice oz. zaslužen dopust, ker si ga res vsi zaslužite. Za vse puščam vrečo pozdravov, veselja, objemov in nasmeha.Vaša bivša dijakinja Mija Teršek

 

 
        

 

MEDREGIJSKO TEKMOVANJE V NAMIZNEM TENISU ZA FANTE
V sredo, 26. 2. 2020 sta Edin Šahinović in Leon Hočevar v Škofji loki premgala vse tekmece - DD Portorož, DD Kranj in DD Nova Gorica. S tem podvigom sta se uvrstila na DOMIADO 2020, vse čestitke!

 


LITERARNO SREČANJE S PODELITVIJO NAGRAD LITERARNEGA NATEČAJA ZDRAVO!

V četrtek, 6. 2. je v dnevnem prostoru Dijaškega doma Poljane potekalo meddomsko literarno srečanje za dijake in mentorje ljubljanskih dijaških domov ter za dijake in mentorje z Zavoda Cirius, Kamnik. Srečanje je bilo namenjeno obeleženju kulturnega dne ter srečanju dijakov, ki so soddelovali na literarnem natečaju Zdravo! (Natečaj, ki ga je za dijake vseh ljubljanskih dijaških domov razpisal naš dijaški dom). Na srečanju smo poleg branja podelili tudi nagrade za najboljše literarne prispevke literarnega natečaja.
V programu smo povezali dva dogodka; literarno srečanje in otvoritev meddomske fotografske razstave.

 

KULTURNI DAN - OTVORITEV FOTOGRAFSKE RAZSTAVE ZDRAVO DOMIJADA!
V četrtek, 6. 2. smo v galeriji dijaškega doma otvorili meddomsko fotografsko razstavo z naslovom Zdravo Domijada!. Razstava je nastala v okviru Športno kulturne sekcije ljubljanskih dijaških domov. Avtorji razstavljenih fotografij so dijaki različnih dijaških domov v Ljubljani in dijaki Zavoda Cirius. Razstava bo v dijaškem domu na ogled do konca meseca marca. Na otvoritvi razstave je sodelovala tudi naša flavtistka Ajda Mori.


5. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO
Danes smo se udeležile 5. kola v streljanju z zračno puško med ljubljanskimi dijaškimi domovi. Dijakinje Minea Brecelj, Neja Budihna in Metka Taler so se v tem kolu uvrstile na odlično 2. mesto. Čestitke.

 

MEDDOMSKO TEKMOVANJE V ODBOJKI ZA FANTE
V sredo, 15. 1. 2020 je v organizaciji DD Bežigrad potekalo  tekmovanje v odbojki. Naš dom so zastopali: Leon Hočevar, Nik Kokol, Matic Detmar, Jaša Sodja, Dejan Kozole, Borut Eniko in Blaž Kanalec. Premagali smo DD Šiška ter izgubili z DIC - em. Kljub temu smo se uvrstili v nadaljnje tekmovanje, ki bo naslednjo sredo, čestitke.


4. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO
Včeraj, 14. 1. 2020, smo se z dekliško ekipo udležeili 4. meddomskega kola v streljanju z zračno puško v Dijaškem domu Ivana Cankarja. Dekleta so na tem tekmovanju dosegla 3. mesto. Tekmovalkam Minei Brecelj, Neji Budihna in Metki Taler čestitamo.6. KOLO V NAMIZNEM TENISU
V torek, 14. 1. 2020 smo gostili ekipo DD Šiška. Edin Šahinovič in Leon Hočevar sta zmagala z rezultatom 3 : 1.  Sedaj ju čaka najpomembnejša tekma, da postaneta prvaka v Ljubljani, držimo pesti.BOŽIČNO-NOVOLETNA PRIREDITEV
V torek, 17. 12. je ob 19. uri potekala božično - novoletna prireditev z gostom Boštjanom Gorencem - Pižamo. Nastopali so naslednji dijaki: Karmen Zabukovec, Ajda Mori, Ana Šolar, Klara Drstvenšek, Naia Vidmar Orgad, Tajda Randl, Mija Rebec, Selena Podgoršek, Teja Car, Edin Šahinović, Neža Mrhar, Nikolina Lazarevič, Gabrijela Vukan ter božička Nik Kokol in Matic Detmar. Hvala vsem dijakom, vzgojiteljicam in ravnateljici za sodelovanje.

 NOVOLETNI BAZAR IN RODITELJSKI SESTANEK
V četrtek, 5. 12. 2019 so pripravili dijaki in zaposleni bogat novoletni bazar v avli dijaškega doma. Dogodek je dodatno popestril  in obogatil decembersko dogajanje v našem dijaškemu domu in nas vpeljal v praznično prednovoletno vzdušje. Starši, ki so  se odzvali našemu povabilu na roditeljski sestanek in novoletni bazar s kratkim kulturnim programom naših dijakov, so si z zanimanjem ogledali pestrost ponudbe. Mnogi med njimi so našli izdelek zase ali za svoje najdražje. Po roditeljskem sestanku in individualnih pogovorih smo druženje s starši in njihovimi hčerami in sinovi zaključili na skupni večerji.

 ŠTUDIJSKI OBISK DIJAKOV V EVROPSKEM PARLAMENTU V STRASBOURGU
V okviru projekta Šola ambasadorka EP, sta dijakinji in mentorica programa v dijaškem domu Poljane med 13. in 15. 11. 2019 obiskali Evropski parlament v Strasbourgu, kjer sta se naši dijakinji udeležili Eurošole in za en dan zasedli mesta pravih poslank v evropskem parlamentu. Dijaki različnih članic EU so na v večjezičnih delovnih skupinah razpravljali o okolju, o obnovljivih virih energije, o varnosti in človekovih pravicah, o prihodnosti Evrope, o zaposlovanju mladih, o odnosu mladih do alkohola in drog ter o migracijah in integraciji… in dokazali, da znajo stopiti skupaj in  poiskati zanimive in konstruktivne rešitve aktualnih družbenih problemov.

 

 

 

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA
Od 12. 11. do predvidoma 10. 12. 2019  je  v razstavnem prostoru na ogled potujoča fotografska razstava z naslovom Svet in jaz v letu 2030, na kateri so razstavljene fotografije dijakov različnih dijaških domov in zavodov, ki delujejo v sklopu Kulturne sekcije ljubljanskih dijaških domov.

 

 

POLFINALNA NOGOMETNA TEKMA

Naši dijaki so v četrtek, 7. 11.  2019, v polfinalni nogometni tekmi premagali ekipo iz Dijaškega doma Ivana Cankarja z rezultatom 3:1. Z neodločenim izidom so igrali z Dijaškim domom Tabor (4:4) ter tako pokazali, da so iz pravega testa in se že veselijo finalne tekme ljubljanske regije, ki bo 25. 11. 2019. Bravo fantje!


Komentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.