KAJ DOGAJA?


Naši dogodki

 

 

NAMIZNI TENIS


Leonu Hočevarju in Edinu Šahinoviću je uspelo! Postala sta prvaka v namiznem tenisu med dijaki vseh ljubljanskih dijaških  domov. Iskrene čestitke!

 

 

 

 

 

NOVOLETNA VEČERJA

V četrtek, 19. 12. 2019 smo imeli novoletno večerjo. Na mizah so gorele svečke, iz zvočnika so prihajale božiče melodije. Najboljše od vsega pa je bil slavnosni novoletni menu: pražen krompir, po dunajsko ocvrt zrezek, za vegetariance ocvrt sir,  različne solate (zelena, zeljna, paradižnik, koruza, čičerika) z jogurtovim prelivom ter puhasta čokoladna sladica.

 

    

 

 

BOŽIČNO NOVOLETNA PRIREDITEV

V torek, 17. 12. je ob 19. uri potekala božično - novoletna prireditev z gostom Boštjanom Gorencem - Pižamo. Nastopali so naslednji dijaki: Karmen Zabukovec, Ajda Mori, Ana Šolar, Klara Drstvenšek, Naia Vidmar Orgad, Tajda Randl, Mija Rebec, Selena Podgoršek, Teja Car, Edin Šahinović, Neža Mrhar, Nikolina Lazarevič, Gabrijela Vukan ter božička Nik Kokol in Matic Detmar. Hvala vsem dijakom, vzgojiteljicam in ravnateljici za sodelovanje.

 

 

FINALNI MED DOMSKI NOGOMETNI TURNIR ZA DIJAKINJE


Na Srednji zdravstveni šoli je 12. 12. 2019 potekal državni finalni med domski nogometni turnir za dijakinje.
Sodelovale so 3 ekipe. Dijakinje iz Dijaškega doma Ivana Cankarja, iz dijaškega doma Tabor in naše dijakinje. DDP je letos branil naslov državnih prvakinj, vendar so bile dijakinje ostalih dve domov takrat prepričljivejše. Naše dijakinje so zasedle 3.mesto, 2. mesto je pripadlo dijaškemu domu Tabor, dijakinje iz DIC-a so pa letos pokazale najboljšo igro in zasedle 1.mesto.
Čestitke vsem dijakinjam!

 

 

FINALNI MEDDOMSKI NOGOMETNI TURNIR


v četrtek, 7.11.2019 se je odvijal finalni regijski meddomski nogometni turnir v telovadnici  OŠ Alojzija Šuštarja. Naši dijaki so osvojili 3.mesto.
Dijaški dom Šiška je bil najprepričljivejši in so zasedli 1.mesto. 2.mesto so osvojili DD Bežigrad. 4.mesto pa je pripadlo dijakom DD Tabor.
Čestitke vsem dijakom!

 

 

DD POLJANE V STRASBOURGU


V okviru projekta Šola ambasadorka EP, sta dijakinji in mentorica programa v dijaškem domu Poljane med 13. in 15. 11. 2019 obiskali Evropski parlament v Strasbourgu, kjer sta se naši dijakinji udeležili Eurošole in za en dan zasedli mesta pravih poslank v evropskem parlamentu
Dijaki različnih članic EU so na v večjezičnih delovnih skupinah razpravljali o okolju, o obnovljivih virih energije, o varnosti in človekovih pravicah, o prihodnosti Evrope, o zaposlovanju mladih, o odnosu mladih do alkohola in drog ter o migracijah in integraciji…in dokazali, da znajo stopiti skupaj in  poiskati zanimive in konstruktivne rešitve aktualnih družbenih problemov.

 

 

 
   

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA


Od 12. 11. do predvidoma 10. 12. 2019  je  v razstavnem prostoru na ogled potujoča fotografska razstava z naslovom Svet in jaz v letu 2030, na kateri so razstavljene fotografije dijakov različnih dijaških domov in zavodov, ki delujejo v sklopu Kulturne sekcije ljubljanskih dijaških domov.  
Sodelujoči dijaški domovi: Dijaški dom Poljane, Dijaški dom Ivana Cankarja, Dijaški dom Bežigrad, Dijaški dom Vič, Dijaški dom Tabor, Zavod Cirius Kamnik in Center Janeza Levca. 

 

   

 

2. MEDDOMSKO KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 12.11.2019 smo se z dijakinjami udeležile 2. meddomskega kola v streljanju z zračno puško v Dijaškem domu Vič. Dijakinje Minea Brecelj, Neja Budihna ter Metka Taler so ponovno odlično streljale, saj so skupno obranile prvo mesto. Minea in Neja pa si med strelkami vseh ljubljanskih dijaških domov trenutno delita tretje mesto. Vsem trem dijakinjam. ČESTITAMO!

 

 

POLFINALNA NOGOMETNA TEKMA

Naši dijaki so v četrtek, 7. 11. 2019, v polfinalni nogometni tekmi premagali ekipo iz Dijaškega doma Ivana Cankarja z rezultatom 3:1. Z neodločenim izidom so igrali z Dijaškim domom Tabor (4:4) ter tako pokazali, da so iz pravega testa in se že veselijo finalne tekme ljubljanske regije, ki bo 25. 11. 2019. Bravo fantje!

 

 

TEKMA V NAMIZNEM TENISU: Dijaški dom Poljane proti Cirius Kamnik

V Dijaškem domu Poljane smo gostili namiznoteniško ekipo Cirius Kamnik, ki se je 6. 11. 2019 pomerila z ekipo Dijaškega doma Poljane. Kljub zahtevnim nasprotnikom so slavili dijaki Dijaškega doma Poljane. Čestitamo!    

  

       

    

 
 

DIJAŠKI ABONMA RADOVEDNI

V sredo, 6. 11. 2019, so si dijakinje, ki so vključene v dijaški abonma Radovedni,  ogledale uprizoritev predstave Sedem dni v režiji Žige Divjaka in dramaturginje Katarine Morano. V drami smo lahko zaznali sedem prizorov naslovljenih po dnevih v tednu, vsak dan pa je določal situacijo med posamezniki različnih generacij,  s katero se je lahko vsak od nas vsaj malo poistovetil. Kot pravi režiser Divjak,  drama predstavi intimen prerez današnjega sveta, ki generira veliko osamljenosti in izgubljenosti. Po predstavi smo se udeležili še srečanja in pogovora z ustvarjalci predstave. Dijakinje so bile navdušene nad samo predstavo, zvočnimi in scenskimi efekti ter preprostostjo in dostopnostjo ustvarjalcev te predstave. Mentorica dejavnosti je vzg. Rozalija Jezernik, prof.

 

 

 

NOČ ČAROVNIC

V sredo, 24. 10. 2019, je v času večerje potekal dogodek za noč čarovnic. Dijakinje, ki obiskujejo likovno delavnico, so izdelale ter izobesile dekoracijo v jedilnici in izrezale buče. Zamaskirani dijakinji sta ponujali sladko pekovsko pecivo v obliki buč, ki smo jih vzgojiteljice spekle skupaj z dijakinjami. V jedilnici so bile prižgane samo sveče, iz zvočnika pa je prihajala strašljiva glasba. Eneja Vehovec in Doroteja Jakop sta se mojstrsko spremenili v mumijo in čarovnico.

 

                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GOSTILI SMO NAMIZNOTENIŠKO EKIPO

V sredo, 23. 10. 2019, smo v Dijaškem domu Poljane gostili namiznoteniško ekipo iz Dijaškega doma Ivana Cankarja. Naša dijaka, Edin Šahinović in Leon Hočevar sta bila zmagovalca z rezultatom 3:0. Čestitke!

        

 

 

SKUPINA SE PREDSTAVI IN SPREJEM NOVINCEV

Prireditev, ki je potekala 22. 10. 2019, je bila sestavljena iz dveh delov. V prvem delu prireditve "Skupina se prestavi" so se na izviren in domiseln način predstavile vse vzgojne skupine. Prvi del prireditve sta vodili dijakinji Teja Car in Neža Mrhar, drugi del prireditve pa je pod vodenjem dijaka Leona Hočevarja pospremil dijake novince v Domsko skupnost. Pozdravni govor je imela predsednica domske skupnosti Sara Poles, fotografirala pa je dijakinja Timea Jelenovec. Gospa ravnateljica Branka Langerholc je podelila Statuse odgovornih dijakov.

 

                   

 

 

SODELOVANJE V PROJEKTU CUKRARNA: Gibanje za javni govor - Kam se vrti ta svet?

V sklopu aktivnosti, ki so se odvijaje pred otvoritvijo Cukrarne, je Dijaški dom Poljane 10. 10. 2019 sodeloval pri projektu Gibanje za javni govor/Kam se vrti ta svet?
Dijaški dom Poljane so na dogodku zastopale dijakinje Ajda Mori in Ana Šolar z odlično predstavitvijo na flavti in kitari, Žana Radivo s predstavitvijo okoljskega manifesta, Ivana Petrovska, Nejra Kadić, Elvedira Curkić in Faris Šahinović, pa so na stojnici pod mentorstvom vzgojiteljice Maje Oblak demonstrirali tehniko reza v mavčno ploščo ter odtiskovali različne motive na majice. Dijaki so bili s svojimi nastopi Dijaškemu domu Poljane in ravnateljici gospe Branki Langerholc, ki je dijake ves čas spodbujala, v velik ponos.

   

                        

                         

 

 

 

DRŽAVNA PRVAKINJA V AMATERSKI KATEGORIJI BMX  

V septembru se je naša dijakinja Eva Maja Pešak okronala z naslovom  državne prvakinje v amaterski kategoriji BMX za dekleta. Premagala je številne uspešne sotekmovalke in si tako zavihtela na prvo mesto. Čestitamo in ji želimo veliko poguma in uspehov še naprej!

    

                                                                          

 

 

MEDDOMSKI KROS 

V četrtek, 19. 9. 2019, so se naši dijaki udeležili meddomskega krosa v Tivoliju. Naš dijak, Aleksej Furtula Marušič, je v skupni razvrstitvi dosegel 2. mesto. Čestitamo!

 

                                            

 

 

ZLATI LOPARČEK – TRADICIONALNI TURNIR V NAMIZNEM TENISU

V sredo, 18. 9. 2019, se je v telovadnici dijaškega doma Poljane odvijal tradicionalni turnir v namiznem tenisu - Zlati loparček. Vsem sodelujočim čestitamo, izpostavljamo pa dobitnike prvega, drugega in tretjega mesta: 

  1. mesto: Edin Šahinović
  2. mesto: David Radić
  3. mesto: Leon Hočevar

 

 

 


Komentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.