KAJ DOGAJA?


Naši dogodki

 

DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Dan slovenskega športa smo dijaški dom Poljane, dijaški dom Ivana Cankarja ter Srednje zdravstvene šole obeležili s skupnim srečanjem. Dijaki so se pomerili na turnirju v nogometu, dijakinje pa v namiznem tenisu.


V nogometu so se najprej pomerili dijaki SZŠ in DIC-a. Po silovitem začetku je sledilo veliko preobratov, igra je bila napeta, saj sta obe moštvi pokazali dobro igro. Tekma se je zaključila s »prijateljskim« izidom 3:3. Naslednji so se pomerili dijaki iz DDP in SZŠ. Tekmo so dijaki iz SZŠ hitro povedli s 3:0, nato so se dijaki s Poljan zbrali in dosegli izenačenje. Tik pred koncem tekme so dijaki SZŠ dosegli še en gol in tako se je tekma zaključila v prid SZŠ. Zadnjo tekmo so odigrali dijaki DIC-a in DDP. Dijaki iz DIC-a so bili za naše fante premočni in tako se je tekma zaključila s 7:3. Turnir so zmagali dijaki Dijaškega doma Ivana Cankarja, 2.mesto so dosegli dijaki iz Srednje zdravstvene šole, naši fantje pa so si prislužili zasluženo 3.mesto.


Dekleta so se v namiznem tenisu pomerila v 2 skupinah. Na turnirju se je pomerilo skupno 9 dijakinj. Igrale so v dveh skupinah. Naš dijaški dom so zastopala 4 dekleta. V finalni del turnirja so se prebile dijakinje SZŠ in DIC-a. Zmagovalka turnirja v namiznem tenisu je postala dijakinja iz SZŠ - Tijana Gacić, 2.mesto je osvojila Lea Štubljar iz DIC-a, 3.mesto pa je pripadlo dijakinji iz DIC-a, Maši Medved.


Zahvala gre idejnemu vodji tega srečanja, Mihu Indiharju in Lenartu Gregoriču za vso pomoč pri organizaciji.


Vsem dijakom čestitamo in zahvaljujemo za udeležbo.

 

 

 

 


 

MEDDOMSKO TEKMOVANJE V KROSU 2020

V Tivoliju so se na topel in sončen septembrski dan, dijaki ljubljanskih dijaških domov pomerili v krosu. Dijakinje so se pomerile v krosu na 1000m. Dijaki pa so se pomerili na še enkrat daljši progi. Tokrat so se naši dijaki resnično izkazali, saj smo imeli dijakinjo v kategoriji – mlajše dijakinje, Mojco Malovšek na 2.mestu. Ostali dijaki so dosegli lepe uvrstitve. Tako smo med vsemi dijaškimi domovi ekipno med dijakinjami dosegli 3.mesto. Prav tako smo tudi med dijaki ekipno dosegli 3.mesto. Nastopilo je več kot 60 dijakov iz 5 različnih dijaških domov. Dijaki so po krosu povedali, da je bilo lepo in zabavno, vendar da proga vsekakor ni lahka in je za dobro uvrstitev potrebna dobra kondicija.

Vsem dijakom čestitamo in se zahvaljujemo za udeležbo.

 

 

 

 

PISMO MIJE TERŠEK

V dijaškem domu Poljane sem se imela zares zares lepo, hvaležna sem za vse trenutke in dane dneve, ki sem jih preživela v tako ljubljenem mojem drugem domu. Hvala vam vsem uslužbencem, da sem vam lahko zaupala, se z vami pogovarjala, da ste me vedno podpirali v vseh stvareh in da niste nikoli dvomili vame. Nikoli mi ne bo žal, da sem vas spoznala in da sem bila tudi jaz del vašega čudovitega življenja. Hvala vsem vzgojiteljicam, še posebej pa moji vzgojiteljici Rozalji, ki me je vedno podpirala in mi vedno prisluhnila, ko mi je bilo zares hudo. Hvala pa tudi za nepozabne sostanovalce in najboljše prijatelje, ki si jih ne bi mogla nikoli privoščiti in res nikoli si nisem predstavljala, da me bo tukaj doletela takšna sreča in vse. Resnično hvala pa tudi vam gospa ravnateljica Branka Langerholc, za vse. Res vas imam vse rada in upam, da se še kaj vidimo.  

                                    
Vsem vam želim lepe počitnice oz. zaslužen dopust, ker si ga res vsi zaslužite. Za vse puščam vrečo pozdravov, veselja, objemov in nasmeha.Vaša bivša dijakinja Mija Teršek

 

 
        

 

MEDREGIJSKO TEKMOVANJE V NAMIZNEM TENISU ZA FANTE
V sredo, 26. 2. 2020 sta Edin Šahinović in Leon Hočevar v Škofji loki premgala vse tekmece - DD Portorož, DD Kranj in DD Nova Gorica. S tem podvigom sta se uvrstila na DOMIADO 2020, vse čestitke!

 


LITERARNO SREČANJE S PODELITVIJO NAGRAD LITERARNEGA NATEČAJA ZDRAVO!

V četrtek, 6. 2. je v dnevnem prostoru Dijaškega doma Poljane potekalo meddomsko literarno srečanje za dijake in mentorje ljubljanskih dijaških domov ter za dijake in mentorje z Zavoda Cirius, Kamnik. Srečanje je bilo namenjeno obeleženju kulturnega dne ter srečanju dijakov, ki so soddelovali na literarnem natečaju Zdravo! (Natečaj, ki ga je za dijake vseh ljubljanskih dijaških domov razpisal naš dijaški dom). Na srečanju smo poleg branja podelili tudi nagrade za najboljše literarne prispevke literarnega natečaja.
V programu smo povezali dva dogodka; literarno srečanje in otvoritev meddomske fotografske razstave.

 

KULTURNI DAN - OTVORITEV FOTOGRAFSKE RAZSTAVE ZDRAVO DOMIJADA!
V četrtek, 6. 2. smo v galeriji dijaškega doma otvorili meddomsko fotografsko razstavo z naslovom Zdravo Domijada!. Razstava je nastala v okviru Športno kulturne sekcije ljubljanskih dijaških domov. Avtorji razstavljenih fotografij so dijaki različnih dijaških domov v Ljubljani in dijaki Zavoda Cirius. Razstava bo v dijaškem domu na ogled do konca meseca marca. Na otvoritvi razstave je sodelovala tudi naša flavtistka Ajda Mori.


5. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO
Danes smo se udeležile 5. kola v streljanju z zračno puško med ljubljanskimi dijaškimi domovi. Dijakinje Minea Brecelj, Neja Budihna in Metka Taler so se v tem kolu uvrstile na odlično 2. mesto. Čestitke.

 

MEDDOMSKO TEKMOVANJE V ODBOJKI ZA FANTE
V sredo, 15. 1. 2020 je v organizaciji DD Bežigrad potekalo  tekmovanje v odbojki. Naš dom so zastopali: Leon Hočevar, Nik Kokol, Matic Detmar, Jaša Sodja, Dejan Kozole, Borut Eniko in Blaž Kanalec. Premagali smo DD Šiška ter izgubili z DIC - em. Kljub temu smo se uvrstili v nadaljnje tekmovanje, ki bo naslednjo sredo, čestitke.


4. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO
Včeraj, 14. 1. 2020, smo se z dekliško ekipo udležeili 4. meddomskega kola v streljanju z zračno puško v Dijaškem domu Ivana Cankarja. Dekleta so na tem tekmovanju dosegla 3. mesto. Tekmovalkam Minei Brecelj, Neji Budihna in Metki Taler čestitamo.6. KOLO V NAMIZNEM TENISU
V torek, 14. 1. 2020 smo gostili ekipo DD Šiška. Edin Šahinovič in Leon Hočevar sta zmagala z rezultatom 3 : 1.  Sedaj ju čaka najpomembnejša tekma, da postaneta prvaka v Ljubljani, držimo pesti.BOŽIČNO-NOVOLETNA PRIREDITEV
V torek, 17. 12. je ob 19. uri potekala božično - novoletna prireditev z gostom Boštjanom Gorencem - Pižamo. Nastopali so naslednji dijaki: Karmen Zabukovec, Ajda Mori, Ana Šolar, Klara Drstvenšek, Naia Vidmar Orgad, Tajda Randl, Mija Rebec, Selena Podgoršek, Teja Car, Edin Šahinović, Neža Mrhar, Nikolina Lazarevič, Gabrijela Vukan ter božička Nik Kokol in Matic Detmar. Hvala vsem dijakom, vzgojiteljicam in ravnateljici za sodelovanje.

 NOVOLETNI BAZAR IN RODITELJSKI SESTANEK
V četrtek, 5. 12. 2019 so pripravili dijaki in zaposleni bogat novoletni bazar v avli dijaškega doma. Dogodek je dodatno popestril  in obogatil decembersko dogajanje v našem dijaškemu domu in nas vpeljal v praznično prednovoletno vzdušje. Starši, ki so  se odzvali našemu povabilu na roditeljski sestanek in novoletni bazar s kratkim kulturnim programom naših dijakov, so si z zanimanjem ogledali pestrost ponudbe. Mnogi med njimi so našli izdelek zase ali za svoje najdražje. Po roditeljskem sestanku in individualnih pogovorih smo druženje s starši in njihovimi hčerami in sinovi zaključili na skupni večerji.

 ŠTUDIJSKI OBISK DIJAKOV V EVROPSKEM PARLAMENTU V STRASBOURGU
V okviru projekta Šola ambasadorka EP, sta dijakinji in mentorica programa v dijaškem domu Poljane med 13. in 15. 11. 2019 obiskali Evropski parlament v Strasbourgu, kjer sta se naši dijakinji udeležili Eurošole in za en dan zasedli mesta pravih poslank v evropskem parlamentu. Dijaki različnih članic EU so na v večjezičnih delovnih skupinah razpravljali o okolju, o obnovljivih virih energije, o varnosti in človekovih pravicah, o prihodnosti Evrope, o zaposlovanju mladih, o odnosu mladih do alkohola in drog ter o migracijah in integraciji… in dokazali, da znajo stopiti skupaj in  poiskati zanimive in konstruktivne rešitve aktualnih družbenih problemov.

 

 

 

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA
Od 12. 11. do predvidoma 10. 12. 2019  je  v razstavnem prostoru na ogled potujoča fotografska razstava z naslovom Svet in jaz v letu 2030, na kateri so razstavljene fotografije dijakov različnih dijaških domov in zavodov, ki delujejo v sklopu Kulturne sekcije ljubljanskih dijaških domov.

 

 

POLFINALNA NOGOMETNA TEKMA

Naši dijaki so v četrtek, 7. 11.  2019, v polfinalni nogometni tekmi premagali ekipo iz Dijaškega doma Ivana Cankarja z rezultatom 3:1. Z neodločenim izidom so igrali z Dijaškim domom Tabor (4:4) ter tako pokazali, da so iz pravega testa in se že veselijo finalne tekme ljubljanske regije, ki bo 25. 11. 2019. Bravo fantje!

 


                                            
TEKMA V NAMIZNEM TENISU: Dijaški dom Poljane proti Cirius Kamnik

V Dijaškem domu Poljane smo gostili namiznoteniško ekipo Cirius Kamnik, ki se je 6. 11. 2019 pomerila z ekipo Dijaškega doma Poljane. Kljub zahtevnim nasprotnikom so slavili dijaki Dijaškega doma Poljane. Čestitamo!    
   

 

 
DIJAŠKI ABONMA RADOVEDNI

V sredo, 6. 11. 2019, so si dijakinje, ki so vključene v dijaški abonma Radovedni,  ogledale uprizoritev predstave Sedem dni v režiji Žige Divjaka in dramaturginje Katarine Morano. V drami smo lahko zaznali sedem prizorov naslovljenih po dnevih v tednu, vsak dan pa je določal situacijo med posamezniki različnih generacij,  s katero se je lahko vsak od nas vsaj malo poistovetil. Kot pravi režiser Divjak,  drama predstavi intimen prerez današnjega sveta, ki generira veliko osamljenosti in izgubljenosti. Po predstavi smo se udeležili še srečanja in pogovora z ustvarjalci predstave. Dijakinje so bile navdušene nad samo predstavo, zvočnimi in scenskimi efekti ter preprostostjo in dostopnostjo ustvarjalcev te predstave.

 
NOČ ČAROVNIC

V sredo, 24. 10. 2019, je v času večerje potekal dogodek za noč čarovnic. Dijakinje, ki obiskujejo likovno delavnico, so izdelale ter izobesile dekoracijo v jedilnici in izrezale buče. Zamaskirani dijakinji sta ponujali sladko pekovsko pecivo v obliki buč, ki smo jih vzgojiteljice spekle skupaj z dijakinjami. V jedilnici so bile prižgane samo sveče, iz zvočnika pa je prihajala strašljiva glasba. Eneja Vehovec in Doroteja Jakop sta se mojstrsko spremenili v mumijo in čarovnico.

 

GOSTILI SMO NAMIZNOTENIŠKO EKIPO

V sredo, 23. 10.  2019, smo v Dijaškem domu Poljane gostili namiznoteniško ekipo iz Dijaškega doma Ivana Cankarja. Naša dijaka, Edin Šahinović in Leon Hočevar sta bila zmagovalca z rezultatom 3: 0. Čestitke!

 
SKUPINA SE PREDSTAVI IN SPREJEM NOVINCEV

Prireditev je potekala 22.10.2019 v dveh delih.  V prvem delu so se na izviren način predstavile vzgojne skupine. Nastopom dijakov sta z odličnim vodenjem dali piko na i dijakinji Teja Car in Neža Mrhar. Drugi del prireditve je s pozdravnim govorom slovesno otvorila predsednica domske dijaške skupnosti, Sara Poles. Dijak 4. letnika, Leon Hočevar je skozi zabavno igro in prisego dijake novince pospremil v domsko skupnost. Gospa ravnateljica Branka Langerholc je podelila Statuse odgovornega dijaka zaslužnim dijakom 4. letnika. Prireditev je s fotografijami obeležila dijakinja Timea Jelenovec.

 

 


SODELOVANJE V PROJEKTU CUKRARNA: Gibanje za javni govor - Kam se vrti ta svet?

V sklopu aktivnosti, ki so se odvijaje pred otvoritvijo Cukrarne, je Dijaški dom Poljane 10. 10. 2019 sodeloval pri projektu Gibanje za javni govor/Kam se vrti ta svet?
Dijaški dom Poljane so na dogodku zastopale dijakinje Ajda Mori in Ana Šolar z odlično predstavitvijo na flavti in kitari, Žana Radivo s predstavitvijo okoljskega manifesta, Ivana Petrovska, Nejra Kadić, Elvedina Curkić in Faris Šahinović, pa so na stojnici pod mentorstvom vzgojiteljice Maje Oblak demonstrirali tehniko reza v mavčno ploščo ter odtiskovali različne motive na majice. Dijaki so bili s svojimi nastopi Dijaškemu domu Poljane in ravnateljici gospe Branki Langerholc, ki je dijake ves čas spodbujala, v velik ponos.


   

 

 

MEDDOMSKI KROS

V četrtek, 19. 9. 2019, so se naši dijaki udeležili meddomskega krosa v Tivoliju. Naš dijak, Aleksej Furtula Marušič, je v skupni razvrstitvi dosegel 2. mesto. Čestitamo!

 

  

 

ZLATI LOPARČEK – TRADICIONALNI TURNIR V NAMIZNEM TENISU

V sredo, 18. 9. 2019, se je v telovadnici dijaškega doma Poljane odvijal tradicionalni turnir v namiznem tenisu -  Zlati loparček. Vsem sodelujočim čestitamo, izpostavljamo pa dobitnike prvega, drugega in tretjega mesta:
1. mesto: Edin Šahinović
2. mesto: David Radić
3. mesto: Leon Hočevar

 

DRŽAVNA PRVAKINJA V AMATERSKI KATEGORIJI BMX

V septembru se je naša dijakinja Eva Maja Pešak okronala z naslovom  državne prvakinje v amaterski kategoriji BMX za dekleta. Premagala je številne uspešne sotekmovalke in si tako zavihtela na prvo mesto. Čestitamo in ji želimo veliko poguma in uspehov še naprej!     

 

                  
                                   

»KAKO SEM JAZ LAHKO JAZ?« – interaktivna delavnica

Spomladi (1. 4. 2019) smo za dijake organizirali interakcijsko  delavnico, ki je dijakom omogočala spoznavanje samega sebe.

Dijakinje, ki so se udeležile delavnice, so bile navdušene. Preko vsebine te delavnice so ozavestile, kako pomembno je, da si zaupajo, da se zavedajo, da je vsaka od njih enkratna, da vedo, kaj jim je pomembno in ostajajo zveste sebi ... da znajo in zmorejo ozavestiti svoja čustva, doživljanja. Na koncu so bile deležne kratke  meditacije "čuječnosti". Delavnico je vodila terapevtka Romana Čolić.

Udeleženke so bile navdušene nad izpeljano delavnico in so izrazile željo po nadaljevanju podobnih delavnic. Dijaki v Dijaškem domu Poljane imate možnost udejstvovanja v različnih delavnicah za vašo osebnostno in psihofizično rast.

 

Meddomski ples »PLESNI POZDRAV POMLADI«

V četrtek, 28. 3. 2019 je  Dijaški domu Poljane v so organizaciji s Srednjo zdravstveno šolo organiziral dogodek z naslovom Plesni pozdrav pomladi.
Udeležilo se ga je več kot 130 dijakov iz skoraj vseh ljubljanskih dijaških domov ter Srednje zdravstvene šole. Zelo pomenljivo je bilo videti, kako so se  - navkljub gibalni oviranosti - na vozičku zabavali in skupaj z nami plesali tudi naši gostje, gojenci na vozičkih iz Zavoda Cirius Kamnik.
Odmevi dijakov: "Super je bilo". "Kdaj bo naslednji ples?" "Tako dobro se nisem zabavala že od valete", je izjavila dijakinja 4. letnika. "Krasno vzdušje, na takem dogodku se lahko bolj povežemo in spoznamo z dijaki iz drugih šol in domov."
Vsi nastopajoči ansambli (dijaki iz Dijaškega doma Poljane in Srednje zdravstvene šole) so s svojim programom in energijo ustvarili prijetno vzdušje, za dodaten dragocen impulz plesnega razpoloženja pa je poskrbela  plesna hip-hop skupina SZŠ pod vodstvom prof. Katje, ki je vse prisotne popeljala v skupinski ples in dvignila plesno vzdušje. 


 AKROJOGA

V sklopu projekta Zdrav dom 2018, so dijaki in dijakinje ustvarjali in se noro zabavali ob ustvarjanju vseh mogočih jogijskih poz v paru ali v skupini. Fotografije same po sebi pričajo o tem koliko estetike, domišljije in poguma v sebi nosijo dijaki.

 

 

 


                            


Komentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.