KAJ DOGAJA?


Naši dogodki

 

 

 

2. MEDDOMSKO KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 12.11.2019 smo se z dijakinjami udeležile 2. meddomskega kola v streljanju z zračno puško v Dijaškem domu Vič. Dijakinje Minea Brecelj, Neja Budihna ter Metka Taler so ponovno odlično streljale, saj so skupno obranile prvo mesto. Minea in Neja pa si med strelkami vseh ljubljanskih dijaških domov trenutno delita tretje mesto. Vsem trem dijakinjam. ČESTITAMO!

 

 

POLFINALNA NOGOMETNA TEKMA

Naši dijaki so v četrtek, 7. 11. 2019, v polfinalni nogometni tekmi premagali ekipo iz Dijaškega doma Ivana Cankarja z rezultatom 3:1. Z neodločenim izidom so igrali z Dijaškim domom Tabor (4:4) ter tako pokazali, da so iz pravega testa in se že veselijo finalne tekme ljubljanske regije, ki bo 25. 11. 2019. Bravo fantje!

 

 

                                           

 

TEKMA V NAMIZNEM TENISU: Dijaški dom Poljane proti Cirius Kamnik

V Dijaškem domu Poljane smo gostili namiznoteniško ekipo Cirius Kamnik, ki se je 6. 11. 2019 pomerila z ekipo Dijaškega doma Poljane. Kljub zahtevnim nasprotnikom so slavili dijaki Dijaškega doma Poljane. Čestitamo!    

  

       

    

 
 

DIJAŠKI ABONMA RADOVEDNI

V sredo, 6. 11. 2019, so si dijakinje, ki so vključene v dijaški abonma Radovedni,  ogledale uprizoritev predstave Sedem dni v režiji Žige Divjaka in dramaturginje Katarine Morano. V drami smo lahko zaznali sedem prizorov naslovljenih po dnevih v tednu, vsak dan pa je določal situacijo med posamezniki različnih generacij,  s katero se je lahko vsak od nas vsaj malo poistovetil. Kot pravi režiser Divjak,  drama predstavi intimen prerez današnjega sveta, ki generira veliko osamljenosti in izgubljenosti. Po predstavi smo se udeležili še srečanja in pogovora z ustvarjalci predstave. Dijakinje so bile navdušene nad samo predstavo, zvočnimi in scenskimi efekti ter preprostostjo in dostopnostjo ustvarjalcev te predstave. Mentorica dejavnosti je vzg. Rozalija Jezernik, prof.

 

 

 

NOČ ČAROVNIC

V sredo, 24. 10. 2019, je v času večerje potekal dogodek za noč čarovnic. Dijakinje, ki obiskujejo likovno delavnico, so izdelale ter izobesile dekoracijo v jedilnici in izrezale buče. Zamaskirani dijakinji sta ponujali sladko pekovsko pecivo v obliki buč, ki smo jih vzgojiteljice spekle skupaj z dijakinjami. V jedilnici so bile prižgane samo sveče, iz zvočnika pa je prihajala strašljiva glasba. Eneja Vehovec in Doroteja Jakop sta se mojstrsko spremenili v mumijo in čarovnico.

 

                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GOSTILI SMO NAMIZNOTENIŠKO EKIPO

V sredo, 23. 10. 2019, smo v Dijaškem domu Poljane gostili namiznoteniško ekipo iz Dijaškega doma Ivana Cankarja. Naša dijaka, Edin Šahinović in Leon Hočevar sta bila zmagovalca z rezultatom 3:0. Čestitke!

        

 

 

SKUPINA SE PREDSTAVI IN SPREJEM NOVINCEV

Prireditev, ki je potekala 22. 10. 2019, je bila sestavljena iz dveh delov. V prvem delu prireditve "Skupina se prestavi" so se na izviren in domiseln način predstavile vse vzgojne skupine. Prvi del prireditve sta vodili dijakinji Teja Car in Neža Mrhar, drugi del prireditve pa je pod vodenjem dijaka Leona Hočevarja pospremil dijake novince v Domsko skupnost. Pozdravni govor je imela predsednica domske skupnosti Sara Poles, fotografirala pa je dijakinja Timea Jelenovec. Gospa ravnateljica Branka Langerholc je podelila Statuse odgovornih dijakov.

 

                   

 

 

SODELOVANJE V PROJEKTU CUKRARNA: Gibanje za javni govor - Kam se vrti ta svet?

V sklopu aktivnosti, ki so se odvijaje pred otvoritvijo Cukrarne, je Dijaški dom Poljane 10. 10. 2019 sodeloval pri projektu Gibanje za javni govor/Kam se vrti ta svet?
Dijaški dom Poljane so na dogodku zastopale dijakinje Ajda Mori in Ana Šolar z odlično predstavitvijo na flavti in kitari, Žana Radivo s predstavitvijo okoljskega manifesta, Ivana Petrovska, Nejra Kadić, Elvedira Curkić in Faris Šahinović, pa so na stojnici pod mentorstvom vzgojiteljice Maje Oblak demonstrirali tehniko reza v mavčno ploščo ter odtiskovali različne motive na majice. Dijaki so bili s svojimi nastopi Dijaškemu domu Poljane in ravnateljici gospe Branki Langerholc, ki je dijake ves čas spodbujala, v velik ponos.

   

                        

                         

 

 

 

DRŽAVNA PRVAKINJA V AMATERSKI KATEGORIJI BMX  

V septembru se je naša dijakinja Eva Maja Pešak okronala z naslovom  državne prvakinje v amaterski kategoriji BMX za dekleta. Premagala je številne uspešne sotekmovalke in si tako zavihtela na prvo mesto. Čestitamo in ji želimo veliko poguma in uspehov še naprej!

    

                                                                          

 

 

MEDDOMSKI KROS 

V četrtek, 19. 9. 2019, so se naši dijaki udeležili meddomskega krosa v Tivoliju. Naš dijak, Aleksej Furtula Marušič, je v skupni razvrstitvi dosegel 2. mesto. Čestitamo!

 

                                            

 

 

ZLATI LOPARČEK – TRADICIONALNI TURNIR V NAMIZNEM TENISU

V sredo, 18. 9. 2019, se je v telovadnici dijaškega doma Poljane odvijal tradicionalni turnir v namiznem tenisu - Zlati loparček. Vsem sodelujočim čestitamo, izpostavljamo pa dobitnike prvega, drugega in tretjega mesta: 

  1. mesto: Edin Šahinović
  2. mesto: David Radić
  3. mesto: Leon Hočevar

 

 

 


Komentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.