KAJ DOGAJA?


Naši dogodki

FRANCOSKI DAN

V sredo, 8. 5. 2024 smo imeli "Francoski dan". Zjutraj nas je v francoščini nagovorila Živa Veselič ter nam na kratko predstavila vsebino dneva. Sledila je francoska himna ter glasba bolj znanih francoskih izvajalcev, katerih glasba nas je spremljala tudi med večerjo. V avli je visel plakat z osnovnimi podatki o Franciji. Dijaki pa so lahko preko QR kode dostopali do zvočnega posnetka stavkov v francoščini in slovenščini, ki jih je ravno tako prebrala Živa Veselič. Izbor glasbe je pripravila Anja Velikonja. V kuhinji so za nas pripravili francosko obarvan jedilnik.

Nous espérons que vous avez apprécié votre "Jour française". Upamo, da ste uživali v našem "Francoskem dnevu".

 

 

 

 

SVEČANA PODELITEV  PRIZNANJ ZA DOSEŽKE NA ŠPORTNEM PODROČJU LJUBLJANSKIH DIJAŠKIH DOMOV 

V sredo, 10.4.2024, smo se udeležili svečane podelitve priznanj za dosežke na športnem področju ljubljanskih dijaških domov za šolsko leto 2023/2024, ki je potekala v Dijaškem domu Ivana Cankarja.

Dijaški dom Poljane je prejel pet priznanj:

Fantovska ekipa Aljaž Velikanje, Jaka Leban, Jaša Vuk in Marko Frece za 2. mesto v STRELSTVU.
Dekliška ekipa Neja Budihna, Maša Kožuh, Aida Alina Triplat, Tanja Ogrinec in Ilenija Prezelj za 3. mesto v STRELSTVU.
Jaka Leban za 3. mesto v STRELSTVU posamezno.
Adam Alič za 2. mesto v KROSU posamezno.
Matej Zec za 2. mesto v NAMIZNEM TENISU v mešanih parih.


Čestitke in še veliko športnih uspehov!

 

   

BRAVO, LAURA!

Naša dijakinja Laura Zajc je bila pretekli teden na evropskem tekmovanju v Turčiji in je stopila na najvišjo stopničko, postala je evropska prvakinja v borbah U18 do -70 kg.

Lauri iskreno čestitamo in se veselimo z njo.

 

 

MEDDOMSKO REGIJSKO TEKMOVANJE V ODBOJKI ZA DIJAKE IN DIJAKINJE 2023-2024


V začetku decembra se je odvijalo meddomsko regijsko tekmovanje v odbojki za dijakinje. Naše dijakinje so v skupini B izgubile obe tekmi, saj so bile dijakinje JDD in DDV premočan nasprotnik.

V finalnem delu tekmovanja so se pomerile dijakinje DDT, JDD, DIC in DDV. 

Zadnje dni januarja se je odvijalo meddomsko regijsko tekmovanje v odbojki za dijake. V finalni del tekmovanja se žal naši fantje niso uvrstili. 

V finalu so zmago na regijskem delu tekmovanja slavili dijaki Dijaškega doma Bežigrad, pri dijakinjah pa dijakinje Dijaškega doma Tabor. 

Čestitke vsem ekipam ter tudi našim dijakom in dijakinjam za lepo in pošteno igro! 

 

    

 

 

IZJEMEN DOSEŽEK MANJE SLAK

Naša dijakinja Manja Slak je konec februarja na evropskem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem na 10 metrov v Györu, osvojila drugo mesto v streljanju z zračno pištolo v konkurenci mladink. Iskrene čestitke za izjemen dosežek.

 

 

5. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO IN KONČNI REZULTATI

 

V torek, 30.1.2024, smo se udeležili 5. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Tabor. Fantovska ekipa, v kateri so bili dijaki Jaka Leban, Aljaž Velikanje in Marko Frece, je zasedla 2. mesto. Dekliška ekipa, v kateri so bile dijakinje Neja Budihna, Maša Kožuh, Aida Alina Triplat, se je uvrstila na 4. mesto.

To je bilo zadnje letošnje kolo, v skupnem seštevku so naši dijaki in dijakinje osvojili tri odličja. Ekipno so se fantje tudi letos uvrstili na 2. mesto, dekleta pa so zasedla 3. mesto. Posamezno se je na 2. mesto uvrstil Jaka Leban, odlično so se odrezali tudi Aljaž Velikanje in Neja Budihna, ki sta kot posameznika na 4. mestu, ter Jaša Vuk na 5 mestu. Iskrene čestitke našim strelcem!

   

 

NOVOLETNA VEČERJA


V sredo, 20. 12. 2023 smo se gostili z novoletno večerjo, ki sta nam jo pripravila kuharica Radmila in kuhar Aljoša. Večerja je bila bogata in slastna. Da nam je večerja še bolj teknila je poskrbel tudi praznični ambient v jedilnici  - novoletna jelka, svečke in novoletna glasba.

 

 

BOŽIČNO-NOVOLETNA PRIREDITEV


V torek, 19. 12. 2023 so nam dijaki pripravili čudovit  uvod v praznične dni. Nenadomestljivi Marko Ponjavič z dijaki: Elzo Pestotnik, Žano Pisk, Zalo Gril, Špelo Kunc, Timurjem Amirovim, Živo Veselič, Jako Lebanom, Danilom Mališevim, Maticem Jeramom ter božičkom Nenadom in seveda s celotnim orkestrom naših in zunanjih dijakov so poskrbeli, da je bila prireditev zelo lepa. Iskrena hvala vsem in vsakemu posebej.

 

NAMIZNI TENIS  - FANTJE 2023/2024

Ekipa DD Poljane v sestavi: Matej Zec, Aljaž Velikanje in Mark Kac je v sredo 13. 12, ugnala dijake DD Tabor, čestitamo!  Držimo pesti, fante čakajo še tri kola.

 

BOŽIČNO-NOVOLETNI BAZAR

V sredo, 13. 12. 2023 smo V Dijaškem domu Poljane imeli BOŽIČNO - NOVOLETNI BAZAR, ki je še dodatno obogatil prazničen december. S strani dijakov in nekaterih zaposlenih smo zbrali 90 daril. Bazar smo izpeljali v obliki  tombole. V predprodaji in na dan bazarja smo prodali vse srečke, vsaka je zadela. Zbrana sredstva v višini 280 evrov namenjamo Domskemu skladu. Zahvala vsem kolegicam in dijakom, ki so zaslužni za zbrana sredstva. 

  

 

4. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO


V torek, 12.12.2023, smo se udeležili 4. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Ivana Cankarja.  Fantovska ekipa, dijaki Jaša Vuk, Aljaž Velikanje in Jaka Leban, je tokrat zasedla odlično 1. mesto. Dekliška ekipa, v kateri so bile dijakinje Ilenija Prezelj, Katarina Pisk in Zala Jelen, se je uvrstila na 4. mesto. Iskrene čestitke in držimo pesti za uspeh še na zadnjem kolu, ki bo januarja!

   

 

3. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 28.11.2023 smo se udeležili 3. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Bežigrad. Tudi tokrat sta se naši ekipi odlično odrezali. Fantovska ekipa, v kateri so bili dijaki Jaša Vuk, Marko Frece in Jaka Leban, se je uvrstila na 2. mesto. Dekliška ekipa, v kateri so bile dijakinje Neja Budihna, Ilenija Prezelj in Aida Alina Triplat, se je uvrstila na 3. mesto. Iskrene čestitke za odlične rezultate, držimo pesti za uspehe na naslednjih kolih!

 

 

 

GLASBENI MOZAIK

Torek, 21. 11. 2023 smo lahko na prireditvi GLASBENI MOZAIK prisluhnili bogatemu glasbenemu repertoarju, ki so ga posebej za to priložnost v različnih komornih sestavih pripravili in izvedli domski glasbeniki, sicer dijaki Konzervatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Velika večina nastopajočih je nastopila  že na lanskem tovrstnem dogodku. Letos je bil pri vseh opazen lep napredek. Prisluhnili smo lahko res kvalitetno izvedeni in čustveno bogati glasbi. Čutilo se je, da prihaja iz njihovih src v  srca poslušalcev. Zaključili smo s točko presenečenja - skupinsko skladbo, za katero je priredbo posebej za našo sestavo glasbenikov napisal njihov sošolec Andraž Babšek.  Pesem presenečenja Dan ljubezni je zazvenela tudi iz ust poslušalcev.  En velik hvala in čestitke vsem sodelujočim glasbenikom dijakom.

   

  

2. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 14.11.2023 smo se udeležili 2. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Vič. Fantovska ekipa, v kateri so dijaki Jaša Vuk, Aljaž Velikanje in Jaka Leban, se je zopet uvrstila na odlično 2. mesto. Dekliška ekipa, v kateri je dijakinja Neja Budihna in tokrat Aida Alina Triplat in Tanja Ogrinec, se je uvrstila na 4. mesto. Iskrene čestitke in držimo pesti za uspehe na naslednjih kolih!

 

 

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

V petek, 17. 11. 2023 smo imeli Slovenski tradicionalni zajtrk (TZS). Vodilna tema letošnjega zajtrka je bil kruh, zato so v domski kuhinji za nas pripravili domač in svež bel pšenični kruh, pirin kruh  in kruh z bučnimi semeni. V tednu pred TSZ smo izvedli anketo o priljubljenosti kruha. Dijaki imajo najbolj radi svež in puhast kruh, ne glede na vrsto. Sledili so: bel kruh, pekovsko pecivo, koruzni, kruh s semeni, črn in ržen.

Med zajtrkom smo poslušali tudi pristno slovensko glasbo po izboru Mije in Anje.

 

1. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 7.11.2023 smo se udeležili 1. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Tabor. Fantovska ekipa, v kateri so dijaki Jaša Vuk, Aljaž Velikanje in Jaka Leban, se je uvrstila na 2. mesto. Dekliška ekipa, v kateri so dijakinje Neja Budihna, Ilenija Prezelj in Maša Kožuh, se je uvrstila na 3. mesto. Iskrene čestitke za odlične rezultate, držimo pesti za uspehe na naslednjih kolih!

 

 

KROS LJUBLJANSKIH DIJAŠKIH DOMOV 2023

Jesenski kros ljubljanskih dijaških domov je bil po dolgem času spet lepo obiskan. Udeležilo se ga je kar 78 dijakov (samo leta 2007 se ga je udeležilo več, in sicer 81). Dijaki so prišli iz večine ljubljanskih dd. Naši dijaki Adam Alič, Elmin Zahirović in Marko Ponjavić so zastopali barve našega dijaškega doma.  Adam je med mlajšimi dijaki zopet dokazal, da ima hitre noge in osvojil 2.mesto, Marko je v hudi konkurenci v kategoriji starejših dijakov osvojil odlično 6.mesto,  tudi Elmin se je pomešal med prvo polovico dijakov, ki so pritekli v cilj. Skupno smo osvojili 4.mesto (od skupno 8 dijaških domov). Bravo naši fantje!

  

 

SPREJEM NOVINCEV V DOMSKO DIJAŠKO SKUPNOST

Dne 18. 9. 2023 smo za dijake novince priredili sprejem v domsko dijaško skupnost. Po začetnem nagovoru in ristancu so se novinci, razdeljeni v pet skupin, pomirili v različnih zabavnih igrah: kviz, štafeta, ugibanje identitete vzgojiteljic iz otroških fotografij in pick up line. Ravnateljica je novincem izrekla dobrodošlico. Na koncu so dijaki tradicionalno kleče ponavljali humorno obarvano zaprisego, s katero so postali polnopravni člani domske dijaške skupnosti. Čestitamo novincem in se zahvaljujemo sodelujočim dijakom za vodenje prireditve!

 

 

 

SEPTEMBRSKI PIKNIK

Letos smo poleg zaključnega piknika organizirali tudi septembrski piknik. Tako smo v ponedeljek, 18. 9. 2023 namesto večerje imeli piknik na naši čudoviti zelenici pred dijaškim domom. Kuhinja je za nas pripravila slastne in mastne žar dobrote, svežo zelenjavo  in zelenjavo iz žara ter  sadje.  Hvala vsem, ki so pomagali pri izvedbi.

   

 

 

ZAKLJUČNI PIKNIK

V torek, 6. 6. 2023 smo proslavili zaključek šolskega leta. Tokrat nam jo je vreme res zagodlo, tako da smo imeli gostijo kar v jedilnici, kar pa ni zmanjšalo našega dobrega razpoloženja.  Kuhinja nam je pripravila izvrstno piknik hrano ter sočno lubenico, ki smo jo pojedli ob ritmih slovenske glasbe. 

 

ZAKLJUČEK PROJEKTA ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU


V šolskem letu 2022/2023 so dijaki na vodilno temo Zdrav duh v zdravem telesu, pripravljali plakate, na katerih so izrazili svoje razmišljanje na aktualno temo. Plakati so bili razstavljeni v avli doma, potem pa tudi predstavljeni zaposlenim v domu. Ob zaključku šolskega leta je komisija, ki jo je imenovala dijaška skupnost, anonimno ocenjevala plakate na osnovi naslednjih kriterijev: vizualna privlačnost, berljivost, vsebina, barvitost, velikost črk in  izvirnost. Zmagovalni plakat so ustvarili dijaki 8. vzgojne skupine, ki so tematiko vodilne teme glede na kriterije najuspešnejše prikazali in izbrali 138 točk od 150-ih možnih.


Vsem dijakom, dijakinjam in vzgojiteljicam hvala za sodelovanje in čestitke 8. vzgojni skupini in vzgojiteljici Ani Sitar za zmago!  Ogled plakatov je možen na spodnji povezavi, zmagovalni plakat je prvi z leve.


Končni rezultati:
Doseženo mesto    Vzgojna skupina    Število točk
1.    8. vzgojna skupina    138/150
2.    6. vzgojna skupina    136/150
3.    4. vzgojna skupina    131/150
4.    1. vzgojna skupina, 7. vzgojna skupina    130/150
5.    3. vzgojna skupina, 5. vzgojna skupina    117/150
6.    2. vzgojna skupina    103/150

 

Fotografije plakatov si lahko ogledate tukaj.

 

MATURANTSKA VEČERJA

V torek, 18.4.2023 smo v jedilnici dijaškega doma imeli maturantski večer. Pred večerjo so se dijaki poslovili z vzgojiteljicami in ostalim osebjem, nato pa je sledila po zaslugi domskih kuharjev odlična večerja.


Vsem maturantom želimo uspešno prestano maturo in vso srečo v nadaljnjem življenju.

MATURANSKA 23

 

MEDDOMSKO DRŽAVNO TEKMOVANJE V KROSU

V četrtek, 20. 4. 2023 je potekalo državno meddomsko tekmovanje v krosu. Udeležilo se ga je 10 dijaških domov. DDP so zastopali dijaki: Adam Alič, Elmin Zahirović, Eva Strel in Marko Ponjavić. Vidnejših uvrstitev tokrat nismo dosegli, sta bila pa Marko Ponjavić in Eva Strel uvrščena med prvih 10 v svojih kategorijah. Fantje so ekipno dosegli 5.mesto. Čestitamo!

 

 

PODELITEV PRIZNANJ NA ŠPORTNEM PODROČJU ZA LJUBLJANSKO REGIJO

V četrtek, 13.4.2023, smo se udeležili svečane podelitve priznanj in pokalov za dosežke na športnem področju ljubljanskih dijaških domov za šolsko leto 2022/2023, ki je potekala v Dijaškem domu Bežigrad.
Dijaški dom Poljane je prejel tri priznanja: 

  •  Ekipa Aljaž Velikanje, Adam Alič in Jaka Leban za 2. mesto v  STRELJANJU za fante
  •  Marko Ponjavič za 3. mesto v KROSU za starejše fante
  •  Ekipa Adam Alič, Marko Ponjavič in Domen Trček za 3. mesto v KROSU za fante
    Čestitke fantom in še veliko športnih uspehov!

PRIMORSKI DAN

V sredo, 5. 4. 2023 smo v dijaškem domu imeli Primorsko obarvan dan. Zjutraj sta nas s prijaznim narečnim nagovorom zbudila Leo Pižent in Jaka Leban. Pri zajtrku in kosilu nas je spremljala glasba, ki opeva Primorsko in glasba primorskih izvajalcev, ki sta jo izbrali Zala Jagodnik in Eneja Babič. Kuhinja pa je ponudila zanimiv, seveda Primorsko obarvan, jedilnik.

Zvečer smo razglasili kar tri zmagovalce, kiso uganili točno število Primorcev, ki bivajo vnašem dijaškem domu.

 

  

 

 

MEDDOMSKI NOGOMETNI TURNIR ZA FANTE

30. 3. 2023 se je pred SZŠ odvijal meddomski nogometni turnir na katerem so sodelovali DDP, DDT, DDB in mladinski dom Malči Beličeve. Turnir je potekal v prijetnem športnem vzdušju. Videli smo veliko lepih zadetkov. Predvsem je s svojo igro navdušil naš dijak Filip Štor. Dijak Marko Ponjavić pa je zopet blestel v sojenju nogometnega turnirja. 1.mesto so osvojili DDT, 2.mesto DDP, 3.mesto DDB in 4.mesto mladinski dom Malči Beličeve. Najboljši strelec turnirja je bil dijak David Radić iz DDT.


Hvala ekipam in mentorjem za sodelovanje, predvsem pa našim dijakom za lepo in pošteno igro ter pomoč pri organizaciji turnirja. 

 

       

 

MEDDOMSKI ŠAHOVSKI TURNIR POSAMEZNIKOV


V sredo, 29. 3. 2023 je v dijaškem domu Vič potekalo tekmovanje šahistov iz DDVič, DIC -a, Jegličevga dijaškega doma, DDBežigrad in našega dijaškega doma. V konkurenci 16 dijakov je za las zgrešil finale Timur Amirov. Dve zmagi si je priboril Din Kaukovič, Marko Frece, Filip Štor in Aleksandar Stojanovič pa so imeli po eno zmago in remi. Čestitke vsem, še posebej debitantom.

  

 

ČESTITKE LAURI ZAJC

11.3.2023 je potekalo evropsko prvenstvo v Franciji-Verquin. Laura Zajc je v kategoriji u18 do 70kg postala evropska podprvakinja.

 

PREDAVANJE "ZAKAJ SPIMO?"
V torek, 28. 2. 2023 se je v okviru Zdravega meseca odvilo predavanje na temo spanja. Skrivnosti in prednosti spanja so odkrivale Larisa Pišljar, Karin Klančar in Zoja Krampač.

 

LIGA V ODBOJKI ZA DIJAKE IN DIJAKINJE

V januarju 2023 so se odvijale meddomske tekme v odbojki za dijakinje in dijake. V ženski kategoriji je sodelovalo 6 dijaških domov. 1.mesto je pripadlo dijakinjam dijaškega doma Ivana Cankarja, naše dijakinje so osvojile 5.mesto.


V fantovski kategoriji je sodelovalo 5 dijaških domov. 1.mesto so slavili dijaki dijaškega doma Bežigrad. Naši dijaki so osvojili 5.mesto.


Letošnjo sezono nismo bili najboljši, smo bili pa zagotovo najlepši :)

Čestitke zmagovalcem, našim dijakom in dijakinjam pa čestitke za požrtvovalnost, povezanost in pozitivno energijo.

 

  

 

 

NOGOMETNA LIGA ZA FANTE

Tudi letošnje šolsko leto so se odvijale meddomske tekme v dvoranskem nogometu za dijake. Prijavljenih je bilo 5 ekip.

Finalni obračun je odločil, da so zmagovalci letošnje sezone dijaki dijašega doma Bežigrad, 2.mesto je osvojil DDT, 3.mesto pa Jegličev dijaški dom.  Naši dijaki so osvojili 5.mesto.

Čestitke zmagovalcem in našim dijakom za borbenost.

 

GREMO VEN - BREZ MOBITELA

V četrtek 2. 2. 2023 so se  dijakinje: Tadeja Omejc, Maja Artač, Pia Rupnik, Neja Budihna in Sara Vrhunc udeležile drsanja na Pogačarjevem trgu v centru Ljubljane.

 

NAMIZNI TENIS ZA DEKLETA

V torek 24. 1. 2023 je v našem domu potekalo tekmovanje med DIC - em, Bežigradom in Jegličevim dijaškim domom. Zmagala je ekipa DD Bežigrad, drugi so bili DIC in tretji Jeglič. Žal v letošnjem letu nimamo svoje ekipe. Upamo, da v naslednjem letu navdušimo nekaj dijakinj.

 

 

5. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO
V torek, 17.1.2023 smo se, pod mentorstvom vzgojiteljice Ane Sitar, udeležili 5. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Tabor. Dijaki Alič Adam, Aljaž Velikanje in Jaka Leban so zasedli odlično 2. mesto.


To je bilo zadnje letošnje kolo in tudi v skupnem seštevku so fantje dosegli srebrno 2. mesto, iskrene čestitke!

 

MEDDOMSKI TURNIR V ŠAHU

V torek, 17. 1. 2023 je v dijaškem domu Tabor potekalo tradicionalno ekipno tekmovanje v šahu med ljubljanskimi  dijaškimi domovi., ki smo se ga udeležili prvič. Naša ekipa v sestavi: Gašper Koselj, Din Kauković, Aleksandar Stojanovič in Filip Štor je dosegla tri zmage, kar je bilo premalo za vidnejšo uvrstitev. Bergerjev enokrožni sistem je zahteven in terja več izkušenj, kar verjamemo, da bo naši ekipi uspelo prihodnjič. Čestitamo za pogum.

 

 

 

BOŽIČNO - NOVOLETNA PRIREDITEV

V sredo, 21. 12. 2022 je v domu potekala božično - novoletna prireditev z gostom, stand up komikom Andrejem Težakom - Težkyem.

Lepo prednovoletno vzdušje so ustvarili naslednji dijaki: Marko Ponjevič, Zala Gril, Matej Smukavec, Timur Amirov, Selena Podgoršek, Živa Veselič, Špela Kunc, Gabrijela Vukan, Elza Pestotnik, Sian Dobravc Škof in Gašper Koselj.

Hvala vsem nastopajočim in ostalim sodelujočim za popestritev zadnjega predpočitniškega tedna.

 

 

 

BOŽIČNO - NOVOLETNI BAZAR

Decemberski predpraznični čas smo danes v Dijaškem domu Poljane popestrili z  božično - novoletnim bazarjem. Pod geslom »Drug za drugega« smo cel december dijaki in zaposleni prinašali razna darilca, izdelovali novoletne voščilnice, pekli božično pecivo  -  vse to z namenom, da zberemo čim več raznih izdelkov za božično - novoletni bazar. Bira je bila bogata in raznolika. Zbrali smo točno 100 izdelkov. Vsakdo, ki je kupil srečko, je na bazarju dobil darilo. Zanimanje za srečke  je bilo veliko in so zelo hitro pošle. Izkupiček zbranih sredstev je namenjen nakupu novega štedilnika za skupno domsko čajno kuhinjo.

Pri pripravi in izvedbi bazarja so se še posebej angažirali Sian Dobravc Škof, Gašper Koselj ter Jaka Leban, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

 

  

 

GLASBENI MOZAIK

V sredo, 16. 11. 2022 so nam glasbeniki našega dijaškega doma, sicer dijaki Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani  zelo polepšali večer s prireditvijo, imenovano GLASBENI MOZAIK.

Prisluhnili smo lahko skladbam različnih časovnih obdobij, različnih zvrsti, v različnih komornih sestavih, formiranih prav za to priložnost. Domska jedilnica je bila napolnjena do zadnjega kotička, prišlo je tudi nekaj zunanjih gostov. Čutiti je bilo, kako se je glasba izvrstnih glsbenikov dotaknila src poslušalcev in nas preko čuteče zaigranih zvokov povezala. V duhu povezanosti smo na koncu skupaj zapeli pesem M. Sepeta Zemlja pleše.

Predstavili so se nalednji glasbeniki:Zala Gril, Timur Amirov, Marko Ponjavič, Tevž Kupljenik,  Jernej Slak, Jakob Gradišar, Črt pačnik, Živa Veselič, Maj Gluhodedov, Luka Kulovec, Selena Podgoršek in gost Jakob Alhady Zein.

Program je povezovala Julija Pavlina Vodušek.

Ostali sodelujoči:   Dan Benedejčič in Gašper  Koselj - tehnična podpora, Sian Dobravc škof - oblikovanje grafike, fotografiranje,  marko Ponjavič - soorganizator,  Rozalija Jezernik, prof. - idejna in organizacijska vodja.
Vsem nastopajočim in ostalim sodelujočim iskrena hvala in čestitke za izvrstno izpeljan glasbenni dogodek.

 

 

 

ŠTIRJE BRALNI ČASI 

V četrtek, 15.12.2022 smo v sklopu projekta Štirje bralni časi, izpeljali Branje fantazijskih in ostalih zgodbic. Na dogodku so dijaki in vzgojitelji brali odlomke literarnih del z namenom, da bi dijake spodbudili k branju.


Štirje bralni časi je projekt Dijaškega doma Poljane in Dijaškega doma Ivana Cankarja, katerega namen je spodbuditi literarno pismenost dijakov in motivirati dijake za branje, pisanje in ustvarjanje. V vsakem  letnem času izpeljemo en dogodek, povezan s tem.  

 

 

 

4. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 13.12.2022 smo se, pod mentorstvom vzgojiteljice Ane Sitar, udeležili 4. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Ivana Cankarja. Dijaki Alič Adam, Aljaž Velikanje in Jaka Leban so prepričljivo, s 104 točkami prednosti, zasedli zmagovalno 1. mesto.

Iskrene čestitke fantom in držimo pesti za uspeh na zadnjem kolu!

 

 

 

DELAVNICA IZDELOVANJA NOVOLETNIH VOŠČILNIC

V četrtek, 8. 12. 2022 je naša poslovna sekretarka Suzana Česnik, ki je mojstrica v izdelovanju voščilnic, pripravila delavnico za dijake in zaposlene. Izdelali smo super lepe voščilnice in se imeli fino.

 

  

 

 

2. KOLO V NAMIZNEM TENISU

V sredo, 23. 11. je potekalo 2. kolo v namiznem tenisu v DD Tabor. Tokrat je bila zmaga naša 3: 2, po zelo izenačeni in dolgi tekmi, čestitke Aidu in Dinu Kaukoviću.

 

 

3. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 15.11.2022 smo se, pod mentorstvom vzgojiteljice Ane Sitar, udeležili 3. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Bežigrad. Dijaki Alič Adam, Aljaž Velikanje in Jaka Leban so se tudi v tem kolu uvrstili na odlično 2. mesto.

Iskrene čestitke fantom in držimo pesti za uspehe na naslednjih kolih!

 

   

 

 

2. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 25.10.2022 smo se, pod mentorstvom vzgojiteljice Ane Sitar, udeležili 2. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Vič. Dijaki Alič Adam, Aljaž Velikanje in Jaka Leban so se tudi v tem kolu uvrstili na odlično 2. mesto.

Iskrene čestitke fantom in držimo pesti za uspehe na naslednjih kolih!

 

  

 

 

 

 

1. KOLO V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V torek, 11.10.2022 smo se udeležili 1. kola ljubljanskih dijaških domov v streljanju z zračno puško, ki je potekal v Dijaškem domu Tabor. Dijaki Alič Adam, Elmin Zahirović in Jaka Leban so se v tem kolu uvrstili na odlično 2. mesto. Posamezno sta tekmovala Žiga Tovornik in Aljaž Velikanje. Iskrene čestitke fantom in držimo pesti za uspehe na naslednjih kolih!

 

    

 

 

MEDDOMSKI PRIJATELJSKI TURNIR V MALEM NOGOMETU

Na topel jesenski dan, 6. 10. 2022 se je na igrišču pred SZŠ odvijal prijateljski meddomski turnir v nogometu za fante.  Na turnirju so se pomerile ekipe 3 dijaških domov. In sicer dijaki iz DDT, DIC in DDP.  Odvila sta se 2. kroga po 3 tekme. Dijaki DDT so hitro pokazali kakšno ekipo so sestavili, saj so dobili 4 tekme, DDP in DIC pa sta izenačeno dobila po 1 tekmo. Po seštevku vseh doseženih golov je DDP-ju pripadlo 2.mesto, DIC-u pa 3.mesto.  Tekma se je odvijala v sproščenem vzdušju, prišlo je veliko navijačev, ki so vztrajali in navijali za svoje favorite vse do trdne teme, ko smo razglasili rezultate. Najboljši strelec turnirja je bil dijak David Radić iz DDT, ki je na turnirju zadel 7 golov.  Vsem ekipam in dijakom čestitamo.

 

       

 

SPREJEM NOVINCEV V DOMSKO DIJAŠKO SKUPNOST

Dne 22. 9. 2022 smo za dijake novince priredili sprejem v domsko dijaško skupnost. Po začetnem nagovoru in ristancu so se novinci, razdeljeni v šest skupin, pomirili v različnih zabavnih igrah: kviz, pick up line, igra z baloni, ugibanje identitete vzgojiteljic iz otroških fotografij in pantomima. Ravnateljica je novincem izrekla dobrodošlico. Na koncu so dijaki tradicionalno kleče ponavljali humorno obarvano zaprisego, s katero so postali polnopravni člani domske dijaške skupnosti. Čestitamo novincem in se zahvaljujemo sodelujočim dijakom za vodenje prireditve!

 

 

     

 

KROS LJUBLJANSKIH DIJAŠKIH DOMOV

V torek, 13. 9. 2022 se je v parku Tivoli odvijal Kros ljubljanskih dijaških domov. Iz našega doma so se Krosa udeležili 4 dijaki. Eva Strel, Marko Ponjavič, Domen Trček, in Adam Alič. Med starejšimi fanti je Marko Ponjavič zasedel 3.mesto v konkurenci 12 dijakov. V kategoriji mlajših deklet je Eva Strel v konkurenci 18 dijakinj zasedla odlično 6.mesto. Ekipno so fantje dosegli 3.mesto, dekleta pa 5.mesto med 6 dijaškimi domovi, ki so se krosa udeležili.


Vsem dijakom in eni dijakinji čestitamo! 

 

  

 

ZAKLJUČNI PIKNIK

V sredo 8. junija smo  s piknikom na zelenici dijaškega doma proslavili uspešen zaključek šolskega leta. Kuhinja je pripravila izvrsno hrano, dijaki pa so poskrbeli za odlično vreme :) Bilo je toplo, vendar ne vroče. Vsi smo z veseljem izkoristili novo postavljene klopi in mize.
Piknik je foto dokumentiral domski fotograf Sian Dobravc Škof.

Vsem dijakom in zaposlenim želimo prijetne počitnice.

 

 piknik 2022    

 

MATURANTSKA VEČERJA

Za vse dijake zaključnih letnikov smo v dijaškem domu v torek, 10. 5. 2022 ob 19. uri organizirali slavnostno maturantsko večerjo s kulturnim programom ter podelitvijo pohval in nagrad dijakom. Želimo jim veliko sreče in uspeha na nadaljnji življenjski poti.

 

maturantska generacija 2022

 

SPOMLADANSKI KROS

Na spomladanskem krosu ljubljanskih dijaških domov je naša dijakinja Eva Strel zmagala v kategoriji mlajših deklet (1. in 2. letnik), dijak Marko Ponjavič pa je dosegel 3. mesto v kategoriji mlajših fantov. Čestitamo!

 

 

STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO

Na meddomskem turnirju v streljanju je dijakinja Ilenija Prezelj dosegla odlično 2., dijak Velikonja Aljaž pa 3. mesto. Iskrene čestitke!

 

 

NAMIZNI TENIS

V torek, 29. 3. 2022 sva z Anjo organizirali prijateljski turnir na SZŠ za dijakinje in mešane pare. Prijavili so se: DD Tabor, DIC in DD Bežigrad. Žal so slednji odpovedali tik pred zdajci zaradi korone. Prvo mesto med mešanimi pari je dosegel Tabor, vsa tri odličja med dijakinjami posameznicami pa DIC, čestitamo. Glede na to, da letos nimamo dijakinj tenisačic žal nismo mogli sodelovati v omenjeni konkurenci. Za fotografije je poskrbel Sian Dobravc Škof.

 

 

 

ŠAHOVSKI TURNIR

V sredo, 23. 3. 2022 se je v dijaškem domu Vič odvil vsakoletni turnir v šahu. Pod mentorstvom  Nenada Tomiča je letos debitiral tudi naš dom. Barve DD Poljane sta zastopala dijaka Aleksander Stojanović in Gašper Koselj, ki sta se uvrstila v osmino finala, čestitamo.


 

 

KULINARIČNI KROŽEK

Ta ponedeljek je iz domske čajne kuhinje spet zadišalo po sladkih dobrotah. Dijakinje kulinaričnega krožka so pod mentorstvom vzgojiteljice Rozalije Jezernik spekle orehovo rolado. Z užitkom smo jo degustirali ... bila je zelo okusna. Bravo, punce.

 

 

VALENTINOV VEČER

V sredo 16. 2. 2022 se ja na pobudo dijakov Lea Piženta in Marka Ponjeviča odvijal večer s pridihom Valentinovega. Dijaka sta organizirala kviz na katerem so sodelovali vsi prisotni. Kuharji so nas pogostili s pizzo, kupid Gašper Koselj pa z valentinovimi pisemci in čokoladnimi srčki. Po prireditvi se je odvijal ples z nekaterimi domskimi pari -  ALjaž Velikanje, Špela Kunc, Nika Tratnik, Aleksandar Stojanović. Na koncu so vsi navzoči posladkali s torto, fotografiral je Sian Dobravc Škof.

 

 

VALOV DOSEŽEK

Dijak Val Kobal je na regijskem tekmovanju v znanju angleščine za dijake 3. letnikov gimnazij ter srednjih strokovnih in poklicnih šol dosegel 1.mesto in se tem uvrstil na naslednjo stopnjo tekmovanja. Val, čestitamo!

 

 

BOŽIČNO-NOVOLETNA PRIREDITEV

V sredo, 22. 12. 2021  je v našem  domu potekala predpočitniška  prireditev z gostom stand – up komikom Tinom Vodopivcem. Nastopali so številni, nadarjeni dijaki glasbeniki: Marko, Tevž, Jernej, Ahac, Luka, Selena, Mia in Adrijana. Program so povezovale Danaja, Elza in Gabrijela, prireditev pa  je  fotografiral  Sian. Svoj glasbeni talent je pokazal tudi vzgojitelj Jure Rugani.  Ob koncu prireditve nas je obiskal  božiček Luka Vuković. Dijaki so bili dobro razpoloženi in sledil je še spontani ples z njihovo izbrano glasbo, ki je odmevala še pozno v večer.

BOŽIČNI TURNIR

V torek, 14.12.2021 je v telovadnici dijaškega doma potekal prijateljski turnir v namiznem tenisu in ročnem nogometu. Udeležilo se ga je 12 dijakov. Dijaki so se v dvojicah pomerili v obeh športih.
V namiznem tenisu sta zmago slavila Din Kauković in Aid Kauković iz 2.vzgojne skupine, 2.mesto sta osvojila Carlo Stochi Gabriele in Gaia Meton iz 3.vzgojne skupine.
V ročnem nogometu sta zmago slavila Nik Kokol in Leo Pižent iz 3.vzgojne skupine, 2.mesto sta osvojila Dan Petrich in Aljaž Velikanje iz 4.vzgojne skupine, 3.mesto pa je pripadlo dijakinjama Niki Tratnik in Taji Trop iz 8.vzgojne skupine.
Dijaki so prejeli diplome in praktično darilo.

 

 

 

 

ITALIJANSKI DAN

Ciao! V sredo, 10. 11. 2021 smo imeli italijansko obarvan dan. Jutro smo začeli s pozdravom, najavo dogajanja ter italijansko glasbo. Slednja nas je spremljala med vsemi obroki. Italiansko obarvan jedilnik je vseboval rogljičke, mortadelo, piščanca/melancane po toskansko, tiramisu in arancine. Dijaki so se lahko naučili vrsto italijanskih besed ter se seznanili z zanimivostmi o Italiji.

 

 

SPREJEM NOVINCEV V DOMSKO SKUPNOST

Dne 14. 10. 2021 smo za dijake novince priredili sprejem v domsko skupnost. 
Osrednje aktivnosti so bile različne zabavne igre in kviz. Dijaki so bili za izvajanje aktivnosti razdeljeni v 5 mešanih tekmovalnih skupin, zmagovalna skupina dijakov, ki je zbrala največje število točk, je prejela simbolično nagrado.
V veselem vzdušju, na poskočni ritem slovenske polke so dijaki ter vzgojiteljice in ravnateljica tudi zaplesali. Na koncu je sledila tradicionalna zaprisega novincev in pa seveda sladko presenečenje za vse sodelujoče dijake in dijakinje.

 

 

 

KOSTANJEV PIKNIK

V torek 19. 10. 2021 je pred Dijaškim domom Poljane potekal kostanjev piknik za vse dijake in zaposlene.

Vzgojiteljica Maja nam je priskrbela vse potrebno za peko kostanja, vzgojitelj Jure, s pomočjo vzgojiteljice Nataše, receptorja Romana in kuhinjskega osebja, pa je poskrbel, da so se kostanji pripravili, spekli in razdelili med dijake.
Pri pripravi kostanja in tulcev iz papirja so sodelovale tudi dijakinje 8. vzgojne skupine.

Na dogodku smo imeli kratek recital pesmi »Cveteli so beli kostanji« dijakinje Ane Jovanovič  in seveda glasbeno spremljavo na velikem zvočniku.
Dogodek je potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju, kostanj pa je šel kot za med.

 

 

KRŽIŠNIK PRVI SLOVENSKI ZMAGOVALEC LIGE MLADIH


Limassol, 6. junija - Mladi slovenski karateist Gal Kržišnik je na prvem turnirju lige mladih v Limassolu po več kot letu dni v kategoriji nad 76 kilogramov dosegel enega večjih slovenskih uspehov. Na svetovnem pokalu oziroma tako imenovani premier ligi za mlade na Cipru nastopa okoli 700 športnikov iz 37 držav, Kržišnik pa je postal zmagovalec svoje kategorije.    

Objavljeno na STA, 7. 6. 2021

 

 BRAVO GAL!!!

 

 

     

 

 

TURNIR V NAMIZNEM TENISU

Danes, 20. 5. 2021 se je v dijaškem domu Poljane odvijal domski turnir v namiznem tenisu. Turnirja se je udeležilo 6 dijakov.  Zmago in 1.mesto si je na turnirju priboril David Radić, 2.mesto je osvojil Din Kauković, 3.mesto je pripadlo Anžetu Furlanu,  4.mesto je osvojil Aid Kauković, 5.mesto Matej Zec in 6. mesto Martin Črepinšek. Velika zahvala gre Domnu Hohnjecu za odlično sojenje. Domen je na koncu turnirja zaigral z zmagovalcem današnjega turnirja.  David se je pošteno boril v dvoboju, vendar je Domen le pokazal kdo je mojster tega športa. Domen Hohnjec je namreč profesionalni igralec, ki trenira in tekmuje v namiznem tenisu.

 

 

MATURANTSKA VEČERJA

Za vse dijake zaključnih letnikov smo v dijaškem domu organizirali slavnostno maturantsko večerjo s kulturnim programom in podelitvijo pohval in nagrad. V skladu z navodili NIJZ smo organizirali dva večera in sicer prvega v torek, 11. 5. 2021 za dijake 3., 4. in 7. vzgojne skupine ter drugega v četrtek, 13. 5. 2021 za dijake 1., 2. in 5. vzgojne skupine.

Dijak Marko Ponjavič je s klavirsko razpoloženjsko glasbo ustvaril slavnostno vzdušje. Vzgojiteljica Rozalija Jezernik je pripravila program, ki ga je oba večera vodila ravnateljica Branka Langerholc.

 

 

 

 

 

VITAMINSKA SPODBUDA ZA MATURANTE

V sredo, 5. 5. 2021 so vzgojiteljice Maja, Irena, Nataša Tavželj, Nataša Fifolt, Rozalija in Ajda pripravile sladko presenečenje za njihove dijake maturante, ki počasi svoj drugi dom že zapuščajo. V znak zahvale za pridno učenje in spodbudo, da bi se na maturi kar najbolje odrezali, so z vitaminskimi krožniki polnimi dobrega sadja in vitaminov, vzgojiteljice presenetile svoje dijake maturante med učnimi urami. Maturanti so bili sladkega presenečenja seveda zelo veseli.

 

&nbs


Komentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.