VPIS ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022


Vse informacije na enem mestu

 

Hvala vsem za zares številčno udeležbo na Zoom srečanjih, kjer smo  poklepetali v živo ter odgovorili na vaša vprašanja. Če se srečanja z nami niste udeležili, si lahko spodaj preberete nekaj informacij ter si ogledate video predstavitve. V primeru  dodatnih vprašanj pišite ali pokličite:

sonja.beznik@guest.arnes.si ali branka.langerholc@guest.arnes.si in na tel. št: 041 655 971.

 

Prijavnico za vpis v dijaški dom, ki jo lahko prinesete osebno,  pošljete na zgornja e-naslova ali po navadni pošti na naslov: Dijaški dom Poljane, Potočnikova ulica 3, 1000 Ljubljana, si lahko ogledate in natisnete tukaj.

 
V kolikor  bodo  s strani NIJZ in MIZŠ dovoljeni ogledi dijaškega doma, vas bomo o tem takoj obvestili. Dijaški dom si boste lahko ogledali po predhodni najavi.

 

INFORMACIJE O VPISU V DIJAŠKI DOM 2021/2022

Bodoči dijaki, ki želite v šolskem letu 2021/2022 bivati v našem dijaškem domu morate v skladu z Rokovnikom o vpisu v dijaške domove do 2. aprila 2021 poslati ali osebno prinesti izpolnjeno in podpisano prijavnico za sprejem v dijaški dom.

Prijavnico za sprejem v dijaški dom lahko vložite le v en dijaški dom. Prenos prijavnice v drug dijaški dom pa je možen do 22. 4. 2021.

Rokovnik za pripravo in objavo razpisa ter prijavo kandidatov in izvedbo vpisa učencev, dijakov in študentov višjih strokovnih šol v dijaške domove za šolsko leto 2021/2022 najdete na  povezavi: Rokovnik za vpis.

 

Za boljšo predstavo o našem dijaškem domu, si lahko spodaj preberete informacije, ki smo jih za vas zbrali na enem mestu ter si ogledate predstavitev v kateri so dijaki spregovorili o življenju v dijaškem domu.

 

Kratek filmček o dogajanju v Dijaškem domu Poljane si lahko ogledate tukaj.

 

Za sprehod po prostorih dijaškega doma kliknite tukaj.

 

Predstavitev ravnateljice, svetovalne delavke in vzgojiteljic si lahko ogledate tukaj.

 

BIVANJE V DOMU ČEZ VIKEND

Posebnost našega dijaškega doma je odprtost v času vikenda za dijake tujce. Prav tako se spanja v domu iz petka na soboto večkrat poslužijo dijaki športniki, če imajo treninge pozno popoldan ali tekme v soboto dopoldan.

 

SUBVENCIJA IN OSKRBNINA


V primeru, da dva otroka iz iste družine sočasno bivata v dijaškem domu (kateremkoli po Sloveniji), je drugi otrok (in vsi naslednji) upravičen do subvencije. Oskrbnina se v tem primeru plačuje samo za enega otroka, ostali bivajo v dijaškem domu brezplačno. Vlogo za subvencijo je potrebno poslati sočasno s prijavnico, torej do 2. 4. 2021.

Oskrbnina za celotno nastanitev dijakov znaša 220 evrov mesečno in je določena s strani Ministrstva za šolstvo. Stroški prehrane se odštejejo za čas, ko dijakov ni v domu. Oskrbnine za julj in avgust ni.

 

Nekaj osnovnih informacij je v brošuri, ki na spodnji povezavi.

Brošura

 

 

 

Dijaški dom Poljane je v centru Ljubljane in v neposredni bližini številnih srednjih šol ter Univerzitetnega kliničnega centra ter klinik, kjer številni dijaki opravljajo redno šolsko prakso.

 

 

 

Največ informacij o življenju v dijaškem domu lahko najdete v Vodniku za dijake in starše. Ker se dijaški domovi med seboj razlikujejo, si lahko tukaj preberete, kaj so posebnosti našega doma.

 

INTERESNE DEJAVNOSTI

V dijaškem domu organiziramo različne interesne dejavnosti, pri čemer sledimo interesom dijakov. Dijaki za ure interesnih dejavnosti dobijo potrdilo za obvezne izbirne vsebine, ki jih morajo opraviti za šolo.  Letošnji nabor interesnih dejavnosti si lahko ogledate tukaj.

 

UČNA POMOČ

Za dijake organiziramo učno pomoč vzgojiteljev ali zunanjih sodelavcev.  Več si lahko preberete tukaj.

 

 

 

 


Komentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.