Pismo staršem

Marec 2019


Spoštovani starši!  

 

Končno smo dočakali pomlad. Spremembe v naravi spodbujajo aktivnost naših dijakov in zaposlenih v Dijaškem domu Poljane. Tudi ta mesec bomo pripravili celo vrsto izobraževalnih, družabnih in kulturnih dogodkov.  

 

V ponedeljek, 1.4.2019 ob 20. uri bomo za dijake prvih letnikov organizirali delavnico z naslovom Kako sem jaz lahko jaz (razgovor o samopodobi, telesu, čustvih, odnosih, ...). Delavnico bo organizirala vzgojiteljica Rozalija Jezernik Špec.

 

V sredo, 3. 4. 2019 v našem dijaškem domu organiziramo EKO dan. Za dijake pripravljamo več aktivnosti povezanih z varovanjem okolja in razvijanjem odgovornega odnosa do narave. Izvedli bomo čistilno akcijo okolice našega dijaškega doma in organizirali ogled Zbirnega centa na Povšetovi v Ljubljani ter ogled Centra ponovne uporabe – trgovinice in delavnice za popravilo in prodajo že rabljenih še uporabnih stvari, ki jih ljudje zavržejo. Vzgojiteljica Irena Šuc Hribar bo dijakom predstavila prednosti ekološko  pridelane hrane, pripravili bodo tudi različne sadne napitke. Vzgojiteljica Maja Oblak pa bo dijakom predstavila škodljive učinke hrupa, ki smo jim izpostavljeni v vsakdanjem življenju.

 

Skupnost dijaških domov Slovenije organizira 9. in 10. aprila 2019 na Rogli tradicionalno kulturno, športno in družabno srečanje dijaških domov Slovenije in slovenskih dijaških domov v zamejstvu. V Dijaškem domu Poljane potekajo priprave za sodelovanje na kulturnem in športnem področju. Letošnja 57. Domijada poteka pod geslom »Svet in jaz v letu 2030«. Z udeležbo in sodelovanjem na srečanju nagradimo najprizadevnejše dijake v tem šolskem letu.

 

V Dijaškem domu Poljane nadaljujemo z vsemi projekti (Zdrav dom, Dom ambasador Evropskega parlamenta, status odgovornega  dijaka…) in interesnimi dejavnostmi, ki jih organiziramo za dijake (športne dejavnosti, likovne delavnice, učna pomoč pri angleškem jeziku,  likovne delavnice, tečaj slovenščine za dijake tujce…), ki potekajo v skladu z letnim delovnim načrtom za šolsko leto 2018/19. 

 

V skladu z odločitvijo upravnega odbora domskega sklada prilagamo tudi položnico za tretji obrok v višini 12,00 €. Brez vaših prostovoljnih prispevkov bomo težko realizirali vse načrtovane dodatne dejavnosti za dijake.

 

Želimo si sodelovanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

 

 

April 2019 

                                                                                                                 v.d. ravnateljice

                                                                                                               Nataša Fifolt, prof.

                                                                                                              

 


Komentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.