Pismo staršem december 2018


Spoštovani starši!

Že smo sredi prazničnega decembra, ki je obenem tudi eden krajših »šolskih« mesecev v tem šolskem letu. Dijaki imajo namreč le 15 dni pouka. Kljub nizkemu številu dni pouka, je decembrski čas v šoli intenziven. Dijaki pospešeno pridobivajo pomembne ocene za prvo ocenjevalno obdobje. Vzgojitelji z dijaki intenzivno spremljajo učne obveznosti, skrbijo za redno aktivnost dijakov na učnih urah in izvajajo interesne dejavnosti.

V mesecu novembru smo izvedli kar nekaj prireditev in intenzivno izvajali številne interesne dejavnosti. V sredo, 14. 11. 2018, se je sedem dijakov Dijaškega doma Poljane udeležilo prijateljske nogometne tekme z dijaki Dijaškega doma SGLŠ Postojna. 28. 11. 2018 so se dijaki Dijaškega doma Poljane udeležil meddomskega regijskega nogometnega tekmovanja. Fantje so v dveh tekmah iztržili točko (en poraz in en remi). Ekipi čestitamo. Dekliška nogometna ekipa Dijaškega doma Poljane se je 29. 11. 2018 udeležila meddomskega regijskega tekmovanja. Dekleta so z dvema zmagama že drugo leto zapored postale zmagovalke ljubljanske regije! Dekliški ekipi čestitamo za odličen rezultat.
V četrtek, 29.11.2018, smo ob 20. uri v jedilnici doma organizirali prireditev ’Skupina se predstavi’. Na prireditvi so se z glasbenimi točkami, pesmijo in video predstavitvami predstavili dijaki iz 7 vzgojnih skupin. Podelili smo tudi en status odgovorne dijakinje. Prireditev je pokazala, kaliko talentiranih in ustvarjalnih dijakov imamo v Dijaškem domu Poljane.

Ves mesec december pa je prazničen. 18.12.2018 nas čaka božično-novoletna prireditev na kateri bo nastopila priznana stand-up komičarka Lucija Čirović. Na prireditvi bomo simbolično zaključili tudi letošnja sanacijska dela. Dva dni kasneje bomo imeli pa še »svečano novoletno večerjo«. V tem mesecu nas od 13. do 15. 12. 2018 čaka še obisk dijakov in mentorjev ambasadorjev iz programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta v Evropskem parlamentu v Strasbourgu in udeležba na Evrošoli. Dijakinji in mentorica potujejo v Evropski parlament kot nagrado za aktivno delo v projektu v prejšnjem šolskem letu. To je še en razlog, da dijaki tudi v tem letu sodelujejo pri izvajanju tega izobraževalnega projekta.

Kljub intenzivnemu učenju, svečanim prednovoletnim dogodkom, lučkam, veselju in hitremu ritmu praznovanj pa v mesecu decembru ne smemo pozabiti na najpomembnejše: na pristne medčloveške odnose. Vzemimo si čas za pogovore – tako zaposleni dijaškega doma z dijaki kot starši doma s svojimi otroki.   

Zaposleni Dijaškega doma Poljane vam želimo umirjen december, lepe praznike ter uspešno in srečno novo leto 2019.


                                    mag. Borut Zidar, ravnatelj

 

srečno novo leto 2019Komentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.