Pismo staršem oktober 2018


Spoštovani starši,
za nami je prvi mesec novega šolskega leta. Zavzeto učenje med učnimi urami in priprava za šolo je osnova za učno uspešnost dijakov. Osrednje popoldansko delo dijakov v dijaškem domu so učne aktivnosti na učnih urah, ki jih že od začetka septembra spremljajo vzgojitelji. Upam, da ste bili že vsi starši v stiku z vzgojitelji svojih otrok. Neposreden stik staršev tako z vzgojiteljem v dijaškem domu kot učiteljem v šoli veliko pripomore k uspešnosti vaših otrok v šoli in njihovem soočanju z vsakodnevnimi izzivi, ki jih prinaša življenje mladostnika. Začetek šolskega leta je čas, ko si dijaki postavijo dobre temelje za uspešno dokončanje letnika. Priporočamo vam, da v času govorilnih ur vzgojiteljev, ki so objavljene na spletni strani dijaškega doma, stopite v stik z njimi.
Prav gotovo je začetek letošnjega šolskega leta v našem dijaškem domu zaznamovala sanacija vertikalnih vej kanalizacije sanitarnih prostorov s kopalnicami (vertikala 1, 2 in 4) in sanacija strehe. Žal so se nekateri termini dokončanja posameznih etap končali kasneje kot je bilo napovedano. Kljub vsemu pričakujemo, da bodo vsa dela dokončana do konca 100-dnevnega roka, ki je naslednji teden (17.10.2018). Do takrat zaradi zagotavljanja varnosti na delih gradbišča za vse v dijaškem domu še vedno veljajo posamezne omejitve gibanja. Vsa dela potekajo v dopoldanskem času od 8. do 16. ure. Ob 16. uri, ko se začnejo učne ure, je v dijaškem domu zagotovljen mir in tišina za učenje. Vsem dijakom in staršem se zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje glede izvajanja nujnih sanacijskih del. Prepričani pa smo, da bodo nove pridobitve močno povečale kakovost bivanja v dijaškem domu.
V mesecu oktobru smo že začeli z interesnimi dejavnostmi in učno pomočjo za posamezne predmete. Interesne dejavnosti so navedene na spletni stani. V tem šolskem letu smo jih obogatili predvsem s ponudbo športnih aktivnosti. Prav tako smo že začeli s športnimi tekmovanji na med-domski ravni. Naša želja je, da se vsak dijak dijaškega doma vključi v vsaj eno interesno dejavnost.
Lepo vas pozdravljam,

mag. Borut Zidar, ravnateljKomentarji

Vam je zgornja objava všeč? Bi nam radi še kaj povedali? Morda pohvalili? Oddajte svoj komentar!

Ta stran je prilagojena za mobilne naprave.